14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAnchetă la Sanatoriul Agigea, unde pacienţii ar fi bătuţi şi obligaţi să...

Anchetă la Sanatoriul Agigea, unde pacienţii ar fi bătuţi şi obligaţi să muncească

Prefectura Constanţa, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Poliţia au început anchete la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea, după ce o fostă angajată şi rudele unor foşti pacienţi au reclamat că pacienţii sunt bătuţi, trataţi ca nişte sclavi şi obligaţi să muncească în folosul directorului, informează NewsIn.

Conducerea unităţii spune însă că este vorba de terapie prin muncă, în aer liber.

Asistenta şefă a sanatoriului este acuzată de o fostă infirmieră şi de rudele unor pacienţi că loveşte fără milă pacienţii.

“O bătea atât de tare, a cincea oară, că am intervenit să o salvez şi i-am zis să nu mai dea, că este om. Şi a zis: «O bat cât vreau eu, aici fac ce vreau eu, ca este oligofrenă». Nu era prima oară când o bătea sau când îi bate pe ceilalţi”, a declarat o fostă infirmieră de la sanatoriu.

“Făcea un bărbat gălăgie pe hol şi a luat doamna Aura o coadă de bici de sârmă şi l-a încins săracu de zbiera ca din gură de şarpe, ca un animal, ca un animal. L-a trimis la baie să se spele şi înapoi la cameră”, a afirmat fratele unui fost pacient.

La Poliţie au fost depuse două plângeri penale împotriva asistentei şefe, legate de violenţe şi furt.

Şi directorul instituţiei este acuzat că i-ar pune pe bolnavi să lucreze la propria lui fermă. Medicul susţine, însă, că este vorba de terapie prin muncă.

“Ergoterapia este una din modalităţile pin care noi venim în întâmpinarea cerinţelor lor, deci noi avem grijă ca ei să aibă în permanenţă o ocupaţie constructivă (…) Nu are relevanţă locaţia, important este ca ei să aibă activitate”, a declarat directorul Ovidiu Preda.

Prefectura, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Poliţia fac anchete.

“Ştiu că oamenii sunt bătuţi, am aflat de la cei care au făcut reclamaţii, au fost puşi să presteze muncă în favoarea directorului de la acea secţie. Cred că va necesita o anchetă de amploare la această unitate”, a declarat prefectul Claudiu Palaz.

La unitatea din Agigea sunt internaţi bolnavi cu probleme psihice care, după tratament, ar putea fi reintegraţi social. Mulţi dintre bolnavii care ajung aici au fost aduşi de la Clinica de Neuropsihiatrie de la Palazu Mare.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă