19.7 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSpecialUPDATE. Anchetă în dosarul Stamora Moravița. 17 persoane ar putea fi arestate...

UPDATE. Anchetă în dosarul Stamora Moravița. 17 persoane ar putea fi arestate preventiv

UPDATE 22.42:  Magistraţii Tribunalului Timiş au început, miercuri după amiaza, judecarea cererii procurorilor DIICOT Timişoara de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, pentru 17 dintre inculpaţii în dosarul „Vama Moraviţa 2016”.

Astfel, miercuri seara ajung în faţa judecătorilor: Furcea Gabriel Ionuţ, Sturza-Deak Adi Cristian, Ticuşi Gheorghe Lucian, Ţurcaş Ioan Mircea, Drăguţ Silviu Sorinel, Petrache Alexandru Iulian Ovidiu, Goagă Constantin Bogdan, Neag Marius, Chilba Radu Eugen, Ioanăţ Andrei Liviu, Ionele Cosmin Mihai, Ungureanu Valentin Mihai, Milea Olivian, Sfetcu Mihăiţă Costel, Plavă Alin Ciprian, Gîta Aurelian, Frăţilă Ovidiu Cristian Florin. Aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă, luare de mită şi dare de mită, potrivit site-ului Tribunalului Timiş. 

26 de persoane au fost reținute de procurorii DIICOT Timişoara, dintre care 18 sunt poliţişti de la PTF Stamora-Moraviţa, acuzaţi de corupţie, contrabandă, dar şi sprijinirea traficului de migranţi sau a unor infractori daţi în urmărire generală şi care erau lăsaţi să treacă frontiera.

Audierile continuă și miercuri la sediul DIICOT Timişoara. 

UPDATE 10.08. 18 dintre cele 26 de persoane reținute în dosar, sunt polițiști de frontieră.

UPDATE 09.15. 26 de persoane au fost reținute, până în prezent, în dosarul de la Stamora Moravița. Urmează să fie duse cu mandat de arestare în fața judecătorilor.

—–

20 de persoane, printre care mai mulţi poliţişti de frontieră, au fost reţinute până marţi seara, în urma descinderilor de la Punctul de Trecere al Frontierei Moraviţa, fiind acuzate de luare sau dare de mită, precum şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Citește și: Percheziții de amploare la Vama Stamora Moravița. Mai mulți polițiști de frontieră, acuzați de favorizarea infractorului

Surse judiciare arată că, până marţi seara, din cele circa 60 de persoane duse la audieri în urma descinderilor de la PTF Moraviţa, 20 au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore, printre acestea numărându-se şi mai mulţi poliţişti de frontieră, contrabandişti sau alte persoane care ar fi avut legătură cu grupul infracţional.

Marți dimineață. procurorii DIICOT și ofițerii DGA au descins la punctul de trecere a frontierei după ce au avut informații că polițiștii au lăsat mai multe persoane că ar fi lăsat să iasă din țară, deși nu aveau acest drept. Anchetatorii urmăresc cazul de aproximativ doi ani.

 

 

 

Cele mai citite

PASTILA PENTRU SUFLET. Pilda zilei de 25 septembrie

Pilda zilei - Ce te costă?Un mare înţelept din vechime întrebă într-o zi pe un împărat, care fără vină şi fără pricină era...

Excepționalismul românesc n-are seamăn în regiune

Sectarismul directivelor aeronautice, cu limitarea greutății bagajelor la maximum 20 de kilograme, îți influențează gabaritul cărților. Am luat cu mine în vacanță doar cărți...

Cine este istoricul rus de geniu care colecționa cadavrele de fete pe care le trata ca pe niște păpuși

Anatoly Moskvin, în vârstă de 57 de ani, cunoscut sub numele de „păpușarul”, a fost jurnalist în Nijni Novgorod, al cincilea oraș ca...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies