22.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialAmbasadorul sârb, convocat de ministerul ucrainean de Externe

Ambasadorul sârb, convocat de ministerul ucrainean de Externe

Ambasadorul sârb la Kiev, Rade Bulatovici, a fost convocat marţi de ministerul ucrainean de Externe în legătură cu prezenţa unor observatori sârbi la alegerile desfășurate duminică în regiunile separatiste din estul Ucrainei.

Potrivit Mediafax, Bulatovici s-a întâlnit cu adjunctul ministrului ucrainean de Externe, Natalia Galibarenko, care şi-a exprimat nemulţumirea în legătura cu participarea unor observatori sârbi la alegerile din Doneţk şi Lugansk.

"Kievul i-a explicat reprezentantului sârb poziţia Ucrainei faţă de participarea observatorilor din partea unor partide politice din Serbia la aşa-numitele alegeri din estul Ucrainei, pe 2 noiembrie", potrivit unui comunicat al ministerului ucrainean.

Diplomaţia ucraineană a menţionat că în cursul acestei întâlniri au fost abordate, de asemenea, probleme legate de colaborarea dintre Serbia şi Ucraina.

La şase luni de la izbucnirea conflictului separatist din estul Ucrainei, soldat cu peste 4.000 de morţi, autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk au organizat duminică alegeri "prezidenţiale" şi "parlamentare".

Aproximativ 100 de observatori din mai multe ţări europene şi din Statele Unite s-au aflat în regiune pentru a monitoriza alegerile, potrivit sursei citate.

Kievul a anunţat ulterior că intenţionează să îi declare personae non gratae pe observatorii internaţionali care au monitorizat alegerile organizate duminică.

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...
Ultima oră
Pe aceeași temă