23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialAm ramas aceeasi ruda nevoiasa a granzilor

Am ramas aceeasi ruda nevoiasa a granzilor

Ca mielul la taiere. Asa a aratat nationala de rugby a Romaniei pe stadionul Murrayfield din Edinburgh in meciul de pregatire contra Scotiei, viitoare adversara la Cupa Mondiala din 2007.
“Stejarii” au fost complet desprinsi de realitatea care se derula cu mare viteza sub ochii lor. Placaje ratate, mobilitate slaba pe linia de treisferturi si o inaintare ce a macinat in gol, toate au permis scotienilor sa se distreze pe teren. Sapte eseuri, numeroase faze periculoase si o viteza de joc careia rugbistii tricolori s-au dovedit incapabili sa-i faca fata. Doar o data s-a apropiat periculos Romania de buturile gazdelor. Pe finalul primei reprize, Tonita a pus balonul in terenul de tinta scotian, insa, dupa consultarea video, arbitrul a anulat incercarea pentru o greseala de joc a jucatorului nostru. In rest, romanii au fost doar spectatori la o noua lectie de rugby, predata, intr-adevar, de o formatie ce a invins Anglia si Franta la ultima editie a turneului celor sase natiuni.
“Desi am reusit sapte eseuri, romanii nu s-au lasat usor. Sunt multumit ca nu le-am permis romanilor sa realizeze eseul”, avea sa declare, dupa meci, selectionerul scotian Frank Hadden. Fair-playul e totusi o notiune britanica. Pana la urma, gazdele nu au marcat 60 de puncte, asa cum isi dorea managerul “ciulinilor”, dar nationala frunzei de stejar tot a stabilit un record negativ. Fara eseu marcat si cu doar sase puncte reusite de Florin Vlaicu din doua lovituri de pedeapsa, Romania a incasat 48 de puncte, inregistrandu-se astfel cea mai mare diferenta de puncte in favoarea scotienilor din istoria intalnirilor directe dintre cele doua nationale. Precedentul record fusese consemnat in 1999, cand “ciulinii” au castigat la 41 de puncte diferenta, cu 60 la 19. Rand pe rand, Beattie, Hugo Southwell (2), Dewey, Godman, Hall, Cuister au reusit sa culce balonul dincolo de buturile “stejarilor”, Godman cu cinci transformari si o lovitura de pedeapsa intregind o victorie fara probleme a scotienilor.
Degeaba a strigat managerul Robert Antonin la jucatorii sai dupa incheierea partidei, reprosandu-le slaba concentrare si organizare a jocului. Degeaba s-a plans delegatia romana de stilul de arbitraj. Cel putin, pe moment, Romania continua sa fie ruda nevoiasa a granzilor rugby-ului. Cum Italia a cedat greu, cu 18-25, in fata Australiei, intr-un alt meci-test, e greu de imaginat cum vor reusi “stejarii” sa mearga in sferturile Cupei Mondiale de rugby, intr-o grupa cu Noua Zeelanda, Scotia sau Italia.

Cele mai citite

Ana Maria Pătru a fost achitată definitiv și ȋn al doilea proces intentat de DNA Ploiești. Instanța a concluzionat că ,,Fapta nu există”

Curtea de Apel București a confirmat, pe 14 mai, sentința pronunțată anul trecut de către Tribunalul București, care a declarat-o nevinovată pe Ana Maria...

20% creștere în primele 4 luni ale anului 2024 pentru Chairry Chairry Design & Furniture  

Chairry Design & Furniture, companie specializată pe segmentul soluțiilor de mobilier și amenajări interioare complete, raportează un volum de business de aproape 1 milion...

Cătălin Drulă, președintele USR: Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar!

Președintele USR, Cătălin Drulă, atrage atenția că incompetența actualului Executiv ne costă și ne va costa scump. “Guvernul PSD-PNL ne duce în dezastru financiar! Ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă