24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Reșița: Primar PSD vs om de afaceri liberal

ALEGERI LOCALE 2016. Reșița: Primar PSD vs om de afaceri liberal

Orașul va avea un nou primar, după ce Mihai Stepanescu, edil din 2008, nu mai candidează, fiind trimis în judecată pentru corupție. În locul său, PSD l-a nominalizat pe Ioan Crina, viceprimar și primar interimar după retragerea lui Stepanescu. Deși a fost mâna dreapta a fostului edil, Crina s-a distanțat de acesta, promițând că va renunța la angajările pe bază de criterii politice. Principalul opozant este liberalul Ioan Popa, 48 de ani, de profesie inginer, considerat cel mai bogat om de afaceri din Caraş Severin. Acesta a fondat compania Pangram Reșița, producătorul pastelor Monte Banato. Afacerile i-au adus porecla de „Nelu Tăiețel”, dar a devenit și singurul om de afaceri din județ din topul Forbes pe România. Ulterior, a vândut compania unor investitori italieni, după care a decis să intre în politică.

Candidatul PMP este mediul Paul Purea, care în 2012, a candidat la CJ Caraș Severin din partea PPDD, ieșind cu 18% după Sorin Frunzăverde. ALDE a pelat la Ionela Kovacs, directoarea firmei de transport în comun din oraş.

Un candidat independent la Primăria Reşiţa, Laurenţiu Bora, a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Caraş-Severin, după ce l-ar fi atacat cu un cuţit pe unul dintre inspectorii din cadrul Serviciului Antifraudă Deva, aflat în control la restaurantul pe care acesta îl administrează. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă