17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Călin Popescu-Tăriceanu: În România este "o disoluţie" a instituţiilor...

ALEGERI LOCALE 2016. Călin Popescu-Tăriceanu: În România este “o disoluţie” a instituţiilor statului

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus, duminică seară, la finalul exit-pollurilor, că "formula democrată" aflată la guvernare dovedeşte că nu are nicio responsabilitate faţă de cetăţeni şi că nu trebuie să dea socoteală de cum guvernează, ignorându-i pe cei afectaţi de inundaţii, transmite Mediafax.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu consideră că alegerile locale din 5 iunie au reprezentat un moment important, prin care formaţiunea a marcat intrarea pe scena politică. "Rezultatul obţinut ne mulţumeşte prin prisma faptului că suntem un partid creat în urmă cu 10 luni. Este prima dată când participăm la alegeri. De aceea vreau să mulţumesc sutelor de mii de români care ne-au acordat încrederea şi vreau să mă mai angajez în faţa lor că nu-i dezamăgim. De aceea, voi cere tuturor colegilor noştri care vor fi aleşi locali – primari, consilieri – să dea dovadă de maximă responsabilitate faţă de ceea ce îşi doresc cetăţenii. Acest vot a însemnat încrederea pe care cetăţenii şi-au pus-o în ALDE, ca singur partid liberal din România, partid care s-a consacrat apărării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. (…) Este pentru noi un moment important, în care marcăm intrarea pe scena politică", a afirmat Tăriceanu, duminică, după închiderea urnelor, la sediul partidului.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu s-a arătat mulţumit duminică, la finalul exit-poll-urilor, de rezultatul obţinut de partid, pentru că, a subliniat el, ALDE s-a înfiinţat acum zece luni şi a participat prima dată la alegeri. "Rezultatul pe care l-am obţinut este unul care ne mulţumeşte prin prisma faptului că suntem un partid creat în urmă cu aproximativ zece luni, este prima dată când participăm la alegeri", a spus copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu după exit-poll-uri.

El a adăugat că rezultatul votului demonstrează că cetăţenii şi-au pus încrederea în ALDE "ca singur partid liberal din România", ca partid care s-a consacrat "apărării drepturilor şi libertăţilor". Tăriceanu a ţinut să le mulţumească celor care au votat cu formaţiunea sa politică, activiştilor de partid, copreşedintelui Daniel Constantin, candidatului la postul de primar al Capitalei, Daniel Barbu, şi celor care au candidat la primăriile de sector.

"Rezultatele confirmă parţial speranţele noastre, cel puţin la nivelul Bucureştiului, cu toate aceasta ne consacră ca o forţă politică cu pondere mare, dacă nu decisivă în alcătuirea majorităţii în viitorul Consiliu General al Bucureştiului", a susținut Tăriceanu. El şi-a exprimat speranţa că la alegerile parlamentare ALDE va obţine rezultate cel puţin similare, ceea ce îi va conferi locul al treilea între forţele politice din România.

La rândul său, copreşedintele ALDE Daniel Constantin a spus că partidul "s-a consolidat" în urma acestor alegeri şi a arătat că e pregătit pentru alegerile parlamentare. El le-a urat succes membrilor de partid care în noaptea de duminică spre luni sunt mobilizaţi până când toate voturile vor fi numărate "corespunzător". 

"În aceste zile în care România a fost din nou lovită de grave inundaţii în care şi-au pierdut viaaţa câteva persoane şi numeroase localităţi sunt sub ape, nimeni aproape nu vorbeşte despre acest lucru. Aşadar, chiar dacă nu este momentul, locul, să păstrăm un moment de reculegere pentru cei care şi-au pierdut viaţa în aceste evenimente, vreau totuşi să avem un gând către cei care sunt în acest moment în plină suferinţă şi par să fie complet ignoraţi de autorităţi", a spus Tăriceanu după ce s-au anunţat rezultatele exit-poll-urilor şi înainte să facă referire la scorul obţinut de partidul său.

El a adăugat că i se pare că în România este "o disoluţie" a instituţiilor statului. "Observăm în acelaşi timp că instituţiile de forţă şi Guvernul fac cam tot ceea ce vor, dar nu ceea ce trebuie. Spun cu toată sinceritatea şi neplăcuta surprindere că nu am văzut în aceste zile o reacţie adecvată din partea Executivului care să fi realizat un comandament, o celulă de criză, pentru a rezolva în mod adecvat problema inundaţiilor şi bineînţeles a încerca să diminueze pe cât posibil consecinţele acestora", a adăugat copreşedintele ALDE.

Totodată, Popescu-Tăriceanu a subliniat că acest fapt reflectă modul în care România este guvernată de "o formulă democrată" care, în opinia sa, dovedeşte că nu are nicio responsabilitate faţă de cetăţeni şi că nu trebuie să dea socoteală în niciun fel de modul în care guvernează.

"Alegerile locale reprezintă un moment important în care partidele, întreaga clasă politică, ar trebui să analizeze cu maximă responsabilitate cum vom conduce de acum înainte România ţinând cont de pierderea de încredere pe care instituţiile statului şi partidele au înregistrat-o în ultima perioadă. Faţă de această pierdere de încredere, cred că din partea noastră trebuie un efort major de recâştigarea încrederii", a conchis Tăriceanu.

 

Cele mai citite

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, susține campania pan-europeană pentru drepturile reproductive

Slovenul Aleksander Čeferin, președintele UEFA, a devenit cel mai recent lider important care susține campania pan-europeană pro-alegere, luptând pentru drepturile reproductive în Europa, și...
Ultima oră
Pe aceeași temă