14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialAlegeri în Ecuador. Julian Assange ar putea părăsi Ambasada de la Londra,...

Alegeri în Ecuador. Julian Assange ar putea părăsi Ambasada de la Londra, caz în care va fi arestat

Julian Assange urmărește cu sufletul la gură al doilea tur al prezidențialelor, viitorul șef al statului urmând să își preia mandatul la 24 mai. Dacă iese candidatul dreptei, Guillermo Lasso, Assange va trebui să părăsească Ambasada Ecuadorului de la Londra.

Aproape 15 milioane de cetățeni cu drept de vor sunt chemați să aleagă noul președinte, duminică, 2 aprilie. Fostul bancher Guillermo Lasso l-a avertizat pe Julian Assange că, dacă iese castigator din cursa prezindențială îi va cere să părăsească ambasada de la Londra, unde acesta a primit adăpost în urmă cu peste patru ani, ca să nu fie extrădat în Suedia, unde îl așteaptă un proces pentru viol. Lasso îi va pune la dispoziție lui Assange 30 de zile ca să părăsească clădirea ambasadei din Knightsbridge. Aflându-se sub mandat de arestare, Assange va fi așteptat în fața Ambasadei.

Socialistul Lenin Moreno a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale desfășurate în februarie  pentru a-i urma în funcție lui Rafael Correa care, după zece ani la putere, nu a mai putut participa la acest scrutin crucial pentru stânga latino-americană. Lenin Moreno, fost vicepreședinte al lui Rafael Correa, a obținut 38,1% din voturi. Pentru a câștiga din primul tur, el trebuia să totalizeze cel puțin 40% din voturile exprimate. Acesta este urmat de fostul bancher Guillermo Lasso, care a obținut 30,42%. Situația nu pare să se fi schimbat între timp, Moreno rămânând în continuare favorit, dar alegerea depinde și de prezența la vot și de nehotărâții care ar fi putut trece de partea lui Lasso. 

 

Cele mai citite

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...
Ultima oră
Pe aceeași temă