18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialAlegeri anticipate în Grecia, pe 19 februarie

Alegeri anticipate în Grecia, pe 19 februarie

Principalele doua partide politice din Grecia, care au reusit duminica seara sa ajunga la un acord politic pentru a forma un guvern de uniune nationala, au convenit ca alegerile anticipate sa aiba loc la 19 februarie, anunţă un comunicat al ministerului grec de finante, potrivit Hotnews.

In cadrul unei intalniri care a avut loc in paralel cu cea a liderilor de partid Giorgios Papandreou si Antonis Samaras, doua delegatii din cadrul Pasok (socialisti) si Noua Democratie (dreapta) au convenit ca “data cea mai potrivita pentru alegerile” anticipate este “19 februarie”, potrivit sursei citate.

Liderul opozitiei Antonis Samaras a sustinut si in cursul saptamanii trecute ideea organizarii unor alegeri parlamentare anticipate, care sa aiba loc imediat ce planul de salvare european pentru Grecia ar fi fost pus in aplicare. El a acceptat, duminica noapte, sa participe la un guvern de uniune nationala pentru a permite ratificarea planului anticriza, pana la sfarsitul acestui an, cu conditia ca ulterior sa fie stabilita data alegerilor.

Prim-ministrul George Papandreou s-a pronuntat, anterior, impotriva alegerilor anticipate, declarand ca situatia financiara a tarii nu permite nicio perioada de instabilitate.

In cursul reuniunii bipartite pe tema alegerilor, in afara de ministrul de Finante Evangelos Venizelos, care va conduce delegatia greaca la eurogrupul de luni de la Bruxelles, a participat si Petros Christodoulou, care se afla in fruntea agentiei de gestionare a datoriei publice, se mai arata in comunicat.

Cele mai citite

Ministrul Muncii: Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat

Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja...

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului...
Ultima oră
Pe aceeași temă