15 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialAfganistan: Mai mulţi atacatori au pătruns în parlament.Talibanii revendică atentatele din Kabul...

Afganistan: Mai mulţi atacatori au pătruns în parlament.Talibanii revendică atentatele din Kabul împotriva ambasadelor

Mai mulţi atacatori au lansat atacuri concomitente, astăzi, la Kabul, împotriva parlamentului şi al cartierului în care se află mai multe ambasade străine, îndeosebi cea a SUA, dar şi a aeroportului din Jalalabad, importantă bază a NATO, conform Agerpres.

 

Totodată, mai mulţi kamikaze au ocupat un hotel din Kabul, de unde lansau rachete.

Reuters, care citează un purtător de cuvânt al legislativului afgan, transmite că au fost trase mai multe rachete în direcţia parlamentului afgan şi a clădirii ambasadei Rusiei.

Potrivit Reuters şi AFP, atacurile din Kabul au fost revendicate de talibani, care au anunţat că alte atacuri au loc în provinciile Paktia (est, la sud de Kabul) şi Logar (est, la sud-est de Kabul). Mai mulţi kamikaze au atacat duminică clădiri guvernamentale situate în apropiere de o bază americană din provincia Logar, iar între atacatori şi forţele de securitate avea loc un schimb de focuri. Clădirile vizate adăposteau birourile guvernatorului provinciei, cartierul general al poliţiei locale şi o bază americană, a declarat pentru AFP adjunctul şefului poliţiei provinciale, Raees Khan.

Focurile de armă păreau să provină din mai multe direcţii în cartierul unde îşi au sediul numeroase ambasade străine, în centrul oraşului Kabul, în apropiere de ambasadele SUA şi Marii Britanii. O grenadă trasă dintr-un lansator de rachete a lovit o locuinţă folosită de diplomaţi britanici în Kabul. Din clădire se ridică un fum gros, dar nu există deocamdată informaţii cu privire la eventuale victime.


Mass-media afgane au informat că insurgenţii au luat cu asalt şi complexul Star Hotel, din apropierea palatului prezidenţial, dar şi ambasada Iranului.

Atacul coordonat este menit să intensifice temerile înaintea planificatei retrageri a trupelor străine din Afganistan, până la finalul anului 2014. Forţele de securitate afgane, responsabile de siguranţa capitalei, se luptau să întărească securitatea în apropierea cartierului diplomat din Kabul.

Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...
Ultima oră
Pe aceeași temă