14.5 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialAfacerea "Transformatorul" revine: Fenechiu, audiat la DNA. Sechestru pe o parte din...

Afacerea “Transformatorul” revine: Fenechiu, audiat la DNA. Sechestru pe o parte din averea deputatului PNL. Adomniţei şi Chiuariu apar în dosar

UPDATE 2

Relu Fenechiu a precizat că “toate afacerile SC Fene Grup SA s-au desfăşurat în condiţii de transparenţă şi cu respectarea legislaţiei în vigoare“.

UPDATE

 

Procurorii DNA l-au chemat astăzi pe deputatul PNL Relu Fenechiu pentru a-i aduce la cunoştinţă că au instituit măsura sechestrului pe câteva dintre proprietăţile pe care acesta le deţine. Liberalul este acuzat că a produs un prejudiciu de 1,5 milioane de euro iar măsura sechestrului a fost luată pentru a se recupera acest prejudiciu.

De această dată, încadrarea juridică, în cazul lui Relu Fenechiu, este cea de abuz în serviciu cu consecinţe deosbit de grave.

În dosar mai apar şi numele foştilor miniştri liberali, Cristian Adomniţei (de la Educaţiei) şi Tudor Chiuariu (Justiţie).

Deputatul PNL Relu Fenechiu s-a prezentat în această dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, el fiind anchetat de procurori încă din 2007 într-un dosar în care sunt vizate mai multe licitaţii de la fosta societate de stat Electrica Muntenia.

La acel moment, afacerea era cunoscut public şi ca „Afacerea Transformatorul”. Potrivit unor surse judiciare, Fenechiu este acuzat că a vândut la suprapreţ către Electrica mai multe transformatoare aflate într-o stare de funcţionare nu tocmai bună.

Mai exact, transformatoarele erau cumpărate de parlamentarul liberal de la un intermediar cu 20 miliarde lei vechi, fiind, se pare, furate din foste întreprinderi de stat, şi vândute cu 100 miliarde lei vechi. Afacerea s-a derulat de la începutul anilor 2000 şi până în 2004.

Pentru a da o urmă de legalitate licitaţiilor de la Electrica, în combinaţie era folosită şi o “mână moartă”. Mai exact, la o procedură de achiziţie publică anunţată de societatea de stat, pe lângă firma deputatului PNL se înscria şi o altă societate care oferea din stat un preţ mai mare pentru ca societatea controlată de parlamentar să câştige licitaţia.

Relu Fenechiu susţine că afacerile SC Fene Grup SA au fost legale şi transparente.

 Ştirea se actualizează.

 

 

Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...
Ultima oră
Pe aceeași temă