16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialAerosmith, doborâtorii propriilor recorduri

Aerosmith, doborâtorii propriilor recorduri

Aerosmith, trupa cu cele mai mari vânzări din istorie – peste 150 milioane de albume în toată lumea -, va ajunge pentru prima dată în România pe 18 iunie într-un megaconcert la Romexpo. România Liberă prezintă ultima parte a serialului despre biografia uneia dintre cele mai cunoscute trupe hard rock din lume.

Primul premiu Grammy obţinut de Aerosmith a fost acordat în 1991, pentru „Jeanie’s Got a Gun”, an în care lansează şi primul set de trei CD-uri, „Pandora’s Box”. Alte premiere au fost apariţia în serialul „The Simpsons” şi includerea trupei în Boston Garden Hall Of Fame.

„Cryin'”, cel mai iubit videoclip al tuturor timpurilor

Cel de-al 11-lea album, „Get A Grip” (1993), intră direct numărul 1 în topuri şi se vinde în 5 milioane de exemplare, iar piesa „Livin’ On The Edge” obţine premiul Viewer’s Choice la MTV. Hiturile „Cryin'”, „Crazy” şi „Amazing” cuceresc publicul şi topul Billboard. Primul ajunge, în 1994, să fie votat cel mai iubit videoclip al tuturor timpurilor de către publicul MTV. Aerosmith primeşte People’s Choice Award şi American Music Awards. Vor primi alte două premii Grammy pentru „Livin’ On The Edge”, în 1994, şi pentru „Crazy”, în 1995.

Materialul „Nine Lives” debutează în 1997 pe locul 1 în topul Billboard, iar în primele patru săptămâni de la lansare câştigă discul de platină în şase ţări. Aerosmith lansează un nou turneu mondial, pornind de la Newcastle, Anglia. Anul 2000 începe cu înregistrările la „Just Push Play” şi este lansat hitul „Jaded”. De asemenea, trupa apare pe coloana sonoră a blockbuste­ru­lui „Îngerii lui Charlie” cu pie­sa „Angel’s Eye”.  La premiile Ame­rican Music Awards impresionează, în 2001, cu single-ul „Jaded”, de pe „Just Push Play”, acompaniaţi fiind de artiştii de la Cirque Du Soleil. Primesc trofeul Interna­tional Artist Award şi susţin concertul din pauza Superbowl.

Lansează albumul „Just Push Play”, al 13-lea din carieră, care ajunge pe locul 2 în topul Billboard. În acelaşi an sunt incluşi în „Rock and Roll Hall Of Fame” în New York. La ceremonia de la hotelul Waldorf Astoria, Kid Rock a cântat împreună cu Aerosmith „Sweet Emotion”. Trupa va lansa la Tokyo postul MTV Japonia. În acelaşi an, Steven Tyler va cânta imnul naţional la Indianapolis 500 (eveniment sportiv cu o audienţă uriaşă), dar va fi criticat pentru inversarea cuvintelor din ultimul vers. 

Turneu cu Lenny Kravitz în deschidere

Aerosmith lansează în 2003 albumul „Honkin’ On Bobo” şi DVD-ul „You Gotta Move”, iar în 2005 dublul album „Rockin The Joint”, după care pleacă în turneu cu Lenny Kravitz în deschidere. În 2006, e rândul celui de‑al 15-lea album, o culegere de hituri, „Devil’s Got a New Disguise”. Pornesc World Tour 2007, la Sao Paolo, în timpul căruia se alătură Tom Hamilton, recuperat după ce suferise de cancer la gât. Iar povestea Aerosmith merge mai departe.

Steven Tyler: Sex, droguri şi rock&roll

Solistul Aerosmith a anunţat, în plin turneu european, că la sfârşitul acestui an îşi va lansa autobiografia, sub titlul „Does The Noise In My Head Bother You?”. Steven Tyler, în formă maximă, în ciuda celor 62 de ani împliniţi, emană o energie debordantă atât pe scenă, cât şi în spatele ei.

Volumul urmăreşte tinereţea lui în Bronx, influenţele muzicale care au constituit începuturile stilului Aerosmith şi parteneriatul cu Joe Perry. Cartea descrie creşterea meteorică a celei mai iubite trupe rock americane, căderea şi recucerirea culmilor rockului vreme de trei decenii. Muzica Aerosmith şi viaţa lui Steven Tyler acoperă o mare parte din paginile cărţii: poveştile de dragoste, relaţia cu cei patru copii ai săi (inclusiv cu actriţa Liv Tyler şi cu scriitoarea Mia Tyler). Dincolo de aceste aspecte, în centrul atenţiei stau viaţa de turneu şi latura economică a business-ului de star rock, cu toate picanteriile de care cititorul are nevoie: sex, droguri şi rock&roll. Tyler a muncit la acest volum mare parte din ultimii ani şi spune că s-a concentrat mai mult pe aspectul personal al poveştii. Presa americană vehiculează uriaşa sumă de două milioane de dolari pe care editura Harper Collins ar fi plătit-o pentru a-şi asigura drepturile de publicare a autobiografiei lui Tyler.

Cele mai citite

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

Ialomița: Un bărbat de 44 de ani a murit când încerca să facă o bombă artizanală

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Ialomiţa a murit încercând să facă o bombă artizanală în locuinţă. Materialele folosite au explodat. În...

Putin avertizează Occidentul „să nu se joace cu focul” permițând Ucrainei să folosească armele primite în atacuri în interiorul Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat marţi Occidentul că membrii NATO din Europa se joacă cu focul prin propunerea de a permite Ucrainei să...
Ultima oră
Pe aceeași temă