22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAdrian Sârbu află, marți, dacă rămâne în arest

Adrian Sârbu află, marți, dacă rămâne în arest

Instanța judecă, marți, contestația omului de afaceri, Adrian Sârbu, la arestul preventiv. 

Omul de afaceri a contestat decizia Curții de Apel de prelungire cu încă 30 de zile măsura cerută de procurorii Parchetului General, informează B1 TV. Sârbu este acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

Anchetatorii susţin că mai multe persoane audiate în acest caz au arătat că, după ce au început controalele la societăţile din grupul Mediafax, omul de afaceri le-a cerut angajaţilor săi să şteargă din calculatoare diverse documente care ar fi putut avea caracter incriminator. Astfel, în motivarea Curții de Apel se arată că acesta este unul dintre argumentele pentru care Sârbu ar trebui să rămână după gratii. 

Citește și: UPDATE. Adrian Sârbu, ARESTAT preventiv, pentru spălare de bani și instigare la evaziune

Procurorii arată că Sârbu ar fi pus la cale un mecanism complex de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor către stat.

Adrian Sârbu a încercat să dea vina pe angajați, în infracțiunile de evaziune fiscală de care este acuzat, au motivat judecătorii Curții de Apel București în arestarea sa.

Conform Parchetului ÎCCJ, SC Mediafax Group este acuzată de spălare de bani. Cele patru persoane sunt: Daniela Cozac, acuzată de complicitate la evaziune fiscală, Roxana Dorina Grigoruţă, acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani, Sorin Nicolae Dinu şi Gheorghe Dragoş Chiş, ambii acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Natalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național de Drift

Băimăreanca Natalia Iocsak a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc în weekend la Arena Națională din Capitală, devenind...

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...
Ultima oră
Pe aceeași temă