15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialActrița Carrie Fisher, figură emblematică în saga „Războiul Stelelor”, a murit la...

Actrița Carrie Fisher, figură emblematică în saga „Războiul Stelelor”, a murit la vârsta de 60 de ani. Mark Hamill, partenerul său de platou, devastat de veste | FOTO + VIDEO

Actrița Carrie Fisher, cunoscută pentru rolul său în „Războiul Stelelor”, unde a interpretat-o pe prințesa Leia, a murit, marți, la vârsta de 60 de ani, în urma unui atac de cord, informează People.

Potrivit purtătorului de cuvânt al familiei, Simon Halls, Fisher a murit la ora locală 08.55. „Vă anunț cu tristețe că Billie Lourd confirmă moartea iubitei sale mame, Carrie Fishher. A fost iubită de întreaga lume și i se va simți lipsa. Familia mulțumește tuturor pentru gândurile bune și pentru rugăciuni”, precizează Halls.

Vineri, actrița suferise un infarct sever în timpul unui zbor cu avionul peste ocean. Carrie Fisher, cunoscută în special pentru apariția în franciza „Star Wars”, a suferit un atac de cord la bordul unui avion ce efectua o cursă pe ruta Londra-Los Angeles. Vedeta, în vârstă de 60 de ani, a fost preluată de o echipă de intervenție imediat după ce avionul a aterizat și a fost transportată la spital.

Potrivit cotidianului „Los Angeles Times”, starea actriței era gravă și, înainte de aterizare, pasagerii i-au administrat primul ajutor pentru că încetase să respire. 

Reacții internaționale

Partenerul lui Carrie Fisher din Star Wars, Mark Hamill, s-a declarat devastat de moartea acesteia și a transmis, pe Twitter, că nu are cuvinte care să descrie ceea ce simte.

 

 

La rândul său, actrița Whoopi Goldberg susține că Fisher era mai veselă şi mai inteligentă decât ar avea cineva dreptul să fie şi transmite condoleanţe mamei şi fiicei actriţei.

Ellen DeGenres a scris, pe Twitter: „Carrie Fisher a fost o scriitoare şi o actriţă strălucită, dar şi o prietenă. Era atât de veselă. Nu pot să cred că a murit”. La rândul său, actriţa Joan Collins spune că este cu sufletul alături de Debbie Reynolds la moartea talentatei ei fiice Carrie. „Au fost prea multe morţi anul acesta”.

Și primarul Londrei Sadiq Khan a transmis un mesaj: „Odihneşte-te în pace Carrie Fisher – un talent veritabil care ne va lipsi foarte mult”. Chiar şi premierul Canadei, Justin Trudeau a scris despre moartea actriței: „ Nu te vom uita niciodată Carrie. Fie ca forţa să fie mereu cu tine.“

Creatorul serialului Family Guy şi-a exprimat şi el condoleanţele: „Carrie Fisher era deşteaptă, amuzantă, talentată, surprinzătoare şi întotdeauna o campanie nemapoimenită. „Family Guy“ îi va simţi lipsa imens.“ Actriţa a colaborat cu creatorul serialului, împrumutându-şi vocea unui personaj din serialul animat.

Actorul Steve Martin a scris: „Când eram tânăr, Carrie Fisher a fost cea mai frumoasă creatură pe care am văzut-o. S-a dovedit a fi  inteligentă şi amuzantă de asemenea.“ 

Actriţa  Anna Kendrick a scris despre cum a cunoscut-o pe actriţă: „Carrie Fischer purta sclipici în păr. Când am spus că îmi place şi-a trecut mâinile prin păr şi mi-a dat şi mie.”

Cine a fost Carrie Fisher

Carrie Fisher, născută pe 21 octombrie 1956, este fiica actriţei Debbie Reynolds şi a cântăreţului Eddie Fisher. A devenit celebră cu rolul Prinţesei Leia din trilogia iniţială a francizei „Star Wars” (1977-1983), pe care l-a reluat şi în cel mai recent film din această serie, „Star Wars: Trezirea Forţei”. S-a remarcat şi în alte filme, precum ”Şampon/ Shampoo” (1975), ”Fraţii Blues/ The Blues Brothers” (1980), ”Hannah şi surorile ei/ Hannah and Her Sisters” (1986), „Vecinii/ The Burbs” (1989) şi „Când Harry a cunoscut-o pe Sally/ When Harry Met Sally” (1989).

Tânăra Carrie, care a crescut în Beverly Hills, a debutat la vârsta de 15 ani, în teatru, când s-a alăturat pe scenă mamei sale în musicalul „Irene”, pe Broadway. A debutat în film patru ani mai târziu, în lungmetrajul „Shampoo” (1975), în care a interpretat o adolescentă care a sedus personajul principal masculin, interpretat de Warren Beatty.


Citește șiCarrie Fisher și-a câștigat popularitatea, la Hollywood, grație rolului de prințesă rebelă din Star Wars. Dincolo de marile ecrane, ea s-a dedicat și carierei ca scriitoare și scenaristă | VIDEO + FOTO

 Fiica actorilor Debbie Reynolds şi Eddie Fisher a reuşit să îşi construiască prin forţe proprii o carieră solidă la Hollywood, devenind o actriţă populară, grație rolului de prinţesă rebelă. Totodată, Carrie Fisher a fost şi o scriitoare apreciată.


A devenit una dintre cele mai populare actriţe ale generaţiei sale graţie rolului unei prinţese rebele, Prinţesa Leia, pe care l-a jucat în primul film din seria „Star Wars”, în 1977. Era abia al doilea film în care fusese distribuită. A reluat acel rol şi în continuările lungmetrajului original, lansate în 1980 şi în 1983. A interpretat o versiune matură a aceluiaşi personaj şi în filmul „Star Wars: The Force Awakens”, lansat în 2015. Actriţa americană urma să apară şi în următorul film al francizei originale, „Star Wars: Episode VIII”, ce va fi lansat în decembrie 2017.

Rolul din „Star Wars” a transformat-o într-o veritabilă legendă a culturii pop americane. La mijlocul anilor 1980, Carrie Fisher s-a luptat cu dependenţa de alcool, dependenţa de droguri şi depresia, în timp ce a continuat să apară într-o serie de filme, mai degrabă nereuşite, precum „Under the Rainbow” (1981) şi „Hollywood Vice Squad” (1986).

În 1987, a publicat prima carte, „Postcards from the Edge”, o poveste de succes, semiautobiografică, despre o mamă şi fiica ei, care lucrau în industria de divertisment. A adaptat ulterior acel volum într-un scenariu, ce a fost ecranizat în 1990 într-un film cu Meryl Streep şi Shirley McLaine în rolurile principale, regizat de celebrul Mike Nichols. În acea carte, Carrie Fisher a vorbit cu francheţe şi mult umor despre problemele din viaţa sa, precum dependenţa de droguri, depresia şi tulburarea bipolară cu care fusese diagnosticată. 

A fost scenarist consultant la alte câteva filme de succes, precum „Sister Act”, „Last Action Hero” şi „The Wedding Singer” şi a scris scenariul pentru lungmetrajul TV „These Old Broads” (2001). A scris alte câteva cărţi, precum volumele de memorii „Wishful Drinking” (2008), „Shockaholic” şi „The Princess Diarist”.

Carrie Fisher a avut apoi o relaţie cu impresarul Bryan Lourd în perioada 1991 – 1994). Cei doi au împreună o fiică, Billie Catherine Lourd, născută pe 7 iulie 1992.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă