30.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialAcţiunile Nokia scad la bursă după anunţarea închiderii fabricii din România

Acţiunile Nokia scad la bursă după anunţarea închiderii fabricii din România

Nokia, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a anunţat, joi, concedierea a 3.500 de angajaţi din cauza închiderii fabricii din România şi a reorganizării afacerilor companiei finlandeze, transmite Agerpres. În aceste condiţii, joi dimineaţă, acţiunile Nokia au scăzut la bursa de la Helsinki 1,1%, la 4,14 euro.

Luna trecută, agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s Ratings Services a coborât ratingul pe termen lung atribuit producătorului finlandez de telefoane mobile Nokia Oyj, la ‘BBB’ de la ‘BBB plus’, adăugând că perspectiva asociată este una negativă.

Nokia a anunţat pierderi peste aşteptări de 368 milioane de euro în trimestrul al doilea. În plus, Nokia a cedat în faţa rivalului Apple poziţia de lider pe segmentul smartphone, pe care compania finlandeză la creat în 1996 prin modelul Communicator.

Directorul general al Nokia, Stephen Elop, caută să reducă activitatea companiei pentru a ajunge din urmă rivalii care au luat decizii mai rapide. De asemenea Elop a mutat 3.000 de angajaţi la grupul Accenture Plc odată cu softul de operare Symbian, pentru a crea condiţiile adoptării sistemului de operare Windows Phone 7 de la Microsoft.

Nokia a stabilit o nouă locaţie, ceea ce va avea ca rezultat închiderea diviziilor din Bonn şi Malvern, statul Pennsylvania.

‘Cu aceste schimbări planificate, vom ajunge un competitor mai dinamic, mai eficient şi mai prompt’, a declarat directorul general al Nokia, care a dat asigurări că va păstra în Europa facilităţile de cercetare şi dezvoltare.

Separat, grupul finlandez a anunţat că societatea mixtă pe care o deţine cu Siemens AG, Nokia Siemens Networks, va primi o infuzie de capital de 1 miliard de euro (1,4 miliarde de dolari) de la Nokia şi Siemens, pentru a-şi consolida situaţia financiară.

Cele mai citite

Corina Martin, secretar General FPIOR: În România trăiesc mii de kahazi. Cea mai mare investiție străină din România aparține Kazahstan – Interviu

Corina Martin, consul Onorific al Kazahstanului la Constanța și Secretar General FPIOR, a acordat un interviu R.L. în care a declarat că relațiile României...

Vulnerabilitate? Adjunctul directorului SRI a fost trecut în rezervă, astfel că SRI are vacant și postul de director și un post de director adjunct

Președintele Klaus Iohannis l-a trecut în rezervă pe unul dintre directorii adjuncți ai SRI, ceea ce face ca, în SRI, să fie vacante simultan...

Interviu – Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, soluții pentru atragerea turiștilor străini: ,,Să nu aibă barieră de viză, să aibă zboruri directe”

Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, a declarat într-un interviu pentru R.L. că România ar putea să atragă mai mulți turiști străini prin faptul că ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă