21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAcoperişul cu olane conferă stilul mediteranean

Acoperişul cu olane conferă stilul mediteranean

Din ce în ce mai mulţi beneficiari aleg construirea unei case tip mediteranean, la care naturaleţea este îmbinată cu temperamentul latin. Pentru o astfel de casă, alegerea ţiglei ceramice de tip olan pentru învelitoarea de acoperiş ce unifică clasicul şi modernul reprezintă cea mai adecvată soluţie.

Casele mediteraneene folosesc la construcţie materialele naturale ca piatra, lemnul, varul. Din acest punct de vedere, olanele reprezintă opţiunea adecvată pentru învelitoare, întrucât aceste ţigle sunt produse numai din elemente naturale şi asigură la interior un confort deosebit (răcoare şi aer proaspăt), chiar în perioadele extrem de călduroase, cum sunt verile specifice acestui climat. Onduleurile pronunţate ale ţiglelor ceramice de tip olan incită privirea aducând un aer mediteranean în locuinţe. Casele mediteraneene sunt construite la şes, deseori în apropierea mării, De aceea, nu este necesar ca acoperişul să fie foarte înclinat, favorizând astfel scurgerea precipitaţiilor. Ţiglele de tip olan se pot folosi cu succes la acoperişuri cu unghi de înclinare mai mic. Onduleurile formează pe acoperiş un fel de jgheaburi care asigură o scurgere bună a apei pluviale, chiar în situaţia unei înclinaţii mai mici a acoperişului. Este de remarcat şi faptul că ţiglele de tip olan, fiind de lungime mai mare prezintă şi un caracter economic, nefiind necesare foarte multe bucăţi pentru acoperirea unui metru pătrat de acoperiş. Culorile ţiglelor ceramice, acel roşu natur, parcă ars de soarele Mediteranei este un alt motiv pentru această alegere, mai ales că se poate apela şi la soluţii engobate şi antichizate, de asemenea în perfectă concordanţă cu cultura mediteraneană.

Soluţii

Forma ţiglei tip olan TONDACH este una tradiţională, prin linia sa ondulată potrivindu-se perfect în viziunea unui acoperiş vechi dar cu arhitectură în stil modern, iar falţurile duble conferă protecţie împotriva vântului şi a ploii. Sunt oferite mai multe soluţii pentru acoperişurile de case în stil mediteranean. Este de remarcat şi faptul că soluţia tip olan poate fi folosită şi la renovările de monumente istorice, ca în cazul bisericii fortificate de la Dealu Frumos.

Ţiglele Jadranka prezintă un format de tip olan, oferind o estetică mult mai apropiată de cea mediteraneană. Înclinaţia minimă a acoperişului trebuie să fie de 18 grade.

Proprietarii casei din Constanţa au dorit să se simtă în fiecare zi ca în vacanţă, aşa că au ales stilul mediteranean: tencuieli exterioare de culoare deschisă (asigură răcoare la interior vara), terasă de dimensiuni mari, intrânduri şi treceri fluide împodobite cu arcade, abundenţă de flori şi, bineînţeles, acoperiş cu olane Jadranka.

În cazul alegerii ca soluţie a ţiglelor Castel (greutate 3 kg) sunt necesare numai 13,1 buc/mp, iar gama de culori este de la natur la engobă antic.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă