9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialAchiziţia a 100 de ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov,...

Achiziţia a 100 de ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, discutată joi

Proiectul de hotărâre prin care Primăria Capitalei achiziţionează 100 de ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABIf) se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de joi.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat acum trei zile că instituţia pe care o conduce va achiziţiona 100 de ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

„Toate cele o sută de ambulanţe vor rămâne în proprietatea Municipiului Bucureşti, vor fi date în folosinţă printr-un contract de comodat Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. În prezent, Serviciul deţine 108 ambulanţe, dintre care 68 sunt depăşite tehnic, a mai precizat edilul, citat de Mediafax.

Investiţia se va cifra în jurul valorii de 8,5 milioane de euro, din care 4,6 milioane de euro provin din dividendele încasate de municipalitate pentru acţiunile deţinute la Apa Nova S.A., iar diferenţa de la bugetul local.

Gabriela Firea a mai vrut să cumpere 400 de autobuze pentru RATB, dar licitația a fost anulată, pentru că nu s-a prezentat nicio firmă. 

Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă