18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialACCIDENT MUNTENEGRU. Trei răniţi, externaţi vineri de la Spitalul Universitar

ACCIDENT MUNTENEGRU. Trei răniţi, externaţi vineri de la Spitalul Universitar

Doi bărbaţi şi o femeie răniţi în accidentul din Muntenegru vor fi externaţi vineri din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar doi pacienţi de la Terapie Intensivă sunt în continuare în stare critică, a declarat vineri, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Leonard Grecescu.

La Terapie Intensivă sunt cinci pacienţi dintre cei internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), doi dintre aceştia fiind în stare critică, a precizat Leonard Grecescu.

Purtătorul de cuvânt al SUUB declara joi că doi dintre pacienţi, o femeie de 40 de ani şi un bărbat de 66 de ani, se află în comă, prognosticul fiind rezervat.

O femeie rănită în accidentul din Muntenegru va fi externată vineri din Spitalul Elias, o alta ar putea să părăsească unitatea sâmbătă, iar pacienta de la Terapie Intensivă evoluează bine şi de luni va putea începe recuperarea, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Dana Safta.

Citeşte şi  Premoniţie SUMBRĂ. Una din victimele accidentului din Muntenegru: Aceasta va fi ultima mea călătorie

O tânără de 26 de ani din Cluj, care avea contuzii, a fost externată miercuri din Spitalul Elias, după ce a primit îngrijiri şi consiliere psihologică.

Directorul medical a precizat că alpinista internată la Spitalul Elias împreună au cele patru femei rănite în accidentul de autocar din Muntenegru a fost operată joi la toate membrele fracturate, intervenţia chirurgicală a fost de lungă durată, dar starea postoperatorie este bună. Dana Safta a precizat că aceasta a fost mutată în clinica de ortopedie a Spitalului Elias.

Cele patru femei internate cu fracturi la Spitalul Bagdasar-Arseni în urma accidentului din Muntenegru sunt în stare staţionară şi rămân internate la Terapie Intensivă, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Florian Bica.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie, duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.

Răniţii au fost aduşi în România marţi, cu două aeronave militare, şi internaţi la spitalele Universitar, Floreasca, Elias şi Bagdasar-Arseni.

Poliţiştii au vorbit, joi, cu 18 dintre supravieţuitorii accidentului de autocar din Muntenegru, urmând ca în cursul zilei de vineri să discute cu alţi opt răniţi, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

Citeşte şi ACCIDENT MUNTENEGRU.Gabriel Oprea, verişor cu una dintre persoanele decedate

Potrivit surselor citate, cei 18 le-au povestit poliţiştilor cum s-a produs accidentul, declaraţiile fiind consemnate în procese verbale. Alţi opt răniţi urmează să fie chestionaţi vineri, după ce, la indicaţia medicilor, poliţiştii au amânat cu o zi discuţiile cu aceştia. Astfel, anchetatorii vor avea declaraţii de la 26 dintre răniţii internaţi la spitale din Bucureşti, cu ceilalţi trei neputându-se comunica, întrucât aceştia sunt în comă.

Ancheta este instrumentată de întreaga echipă a Serviciului Omoruri a Poliţiei Române, formată din 12 ofiţeri, coordonaţi de chestorul Viorel Vasile, şeful Direcţiei de Investigaţii Criminale.

Procurorul general al României Tiberiu Niţu a declarat anterior, tot joi, că în cadrul anchetei privind autocarul prăbuşit în Muntenegru au fost audiaţi, miercuri seară, patru pasageri ai autocarului, care au putut confirma că la volan se afla poliţistul George Ciobanu, unul dintre cei decedaţi în accident.

Parchetul General face o anchetă în cazul accidentului, sesizându-se din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut sprijinul autorităţilor din Muntenegru în acest caz, au precizat reprezentanţii instituţiei.

Ancheta autorităţilor din Muntenegru a relevat până acum că autocarul român se deplasa cu o viteză de 80 de kilometri pe oră, respectiv de două ori mai mult decât limita admisă pentru acest sector de drum, potrivit datelor înregistrate de tahograf, relatează cotidianul Vijesti, în pagina electronică.

“Dispozitivul care înregistrează datele la bordul autocarului arată că viteza acestuia, înainte de accident, era de 80 de kilometri la oră, ceea ce înseamnă de două ori viteza admisă pe această porţiune de drum”, potrivit poliţiei.

Cele mai citite

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă