16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialACCIDENT MUNTENEGRU. Şoferul autocarului circula cu o viteză de 80 de km/h

ACCIDENT MUNTENEGRU. Şoferul autocarului circula cu o viteză de 80 de km/h

Şoferul autocarului care s-a răsturnat, duminică, într-o prăpastie din Muntenegru, circula în zonă cu o viteză de 80 de km/h, cu toate că limita de viteză era de 40 de km/h, informează Mediafax.

Cotidianul Vijesti a constatat că rezultatele preliminare au arătat că, înainte de a se prăbuşi în canion, autocarul se deplasa cu 80 de kilometri pe oră, dar viteza exactă va fi cunoscută după analiza detaliată a experţilor.

“Dispozitivul care înregistrează datele la bordul autocarului arată că viteza acestuia, înainte de accident, era de 80 de kilometri la oră, ceea ce înseamnă de două ori viteza admisă pe această porţiune de drum”, au explicat autorităţile din Muntenegru, potrivit publicaţiei citate.

Limita de viteză pe acest sector de drum este de 40 de kilometri pe oră.

Citeşte şi Premoniţie SUMBRĂ. Una din victimele accidentului din Muntenegru: Aceasta va fi ultima mea călătorie

“La acest moment nu pot dezvălui detalii despre cum conducea şoferul înainte de accident. Aceste date vor fi conţinute în raportul final, care va fi gata săptămâna viitoare”, a declarat procurorul Vojislav Grujic.

Procurorul care se ocupă de anchetă a declarat că aşteaptă mai multe detalii pentru a întocmi raportul final.

“Trebuie să clarificăm unele fapte care sunt importante în proces. Ar trebui să fie gata săptămâna viitoare”, a declarat el, adăugând că este posibil să fie cerută o expertiză suplimentară.

La câteva ore după tragedie, în timpul investigaţiei, echipe ale poliţiei, specialişti şi procurori au emis ipoteza că accidentul s-ar fi produs probabil din cauza vitezei excesive şi a carosabilului alunecos.

Citeşte şi ACCIDENT MUNTENEGRU. Răniţii din accident, INTEROGAŢI la spital de poliţiştii de la Omoruri

Aceeaşi concluzie ar reieşi şi din analiza urmelor lăsate de pneuri. Este posibil ca, tot din cauza vitezei excesive, autocarul să se fi lovit de zidul de beton, de panourile de semnalizare rutieră şi feroviară, precum şi de parapetul podului, care avea o lungime de 22,5 metri.

Ancheta va încerca să stabilească ce s-a întâmplat şi ce alţi factori în afară de viteză şi carosabilul umed l-au împiedicat pe şofer să vadă curba şi să meargă drept, prăbuşindu-se în prăpastie, potrivit cotidianului.

Autocarul nu a fost încă scos din canion şi va trebui găsită o modalitate pentru a face acest lucru, deoarece expertiza tehnică ar putea oferi mai multe răspunsuri.

Citeşte şi Ambasadorul român în Muntenegru, rechemat în ţară

Un autocar cu turişti români a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, duminică seara, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

Cele mai citite

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Opt activiști pentru climă au fost arestați pe aeroportul din Munchen după ce au pătruns pe pista lui

Aeroportul din Munchen s-a confruntat cu perturbări semnificative sâmbătă dimineața, când activiștii pentru climă din cadrul mișcării Last Generation au pătruns în incinta aeroportului...
Ultima oră
Pe aceeași temă