32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialA treia victorie consecutivă a României, la Olimpiada de șah din Norvegia

A treia victorie consecutivă a României, la Olimpiada de șah din Norvegia

Echipa masculină a României a învins, luni, Slovacia, în runda a treia a Olimpiadei de șah, care se desfășoară la Tromso (Norvegia), informează Agerpres. Aceasta este a treia victorie consecutivă obținută de șahiștii români la această competiție, după 3,5-0,5 cu Seychelles și 4-0 cu Malta.

Reprezentanții țării noastre s-au impus cu 3-1, grație victoriilor obținute de Mircea Pârligras și Vlad Jianu, precum și a remizelor înregistrate de Constantin Lupulescu și Levente Vajda.

După trei runde, pe primul loc la masculin se află Franța, cu 6 puncte, în timp ce România ocupă poziția a 6-a, cu același număr de puncte.

La feminin, România a pierdut cu 2,5-1,5 în fața Indoneziei ( victorie Elena-Luminița Cosma, remiză Corina Peptan, înfrângeri Alina L'Ami și Cristina-Adela Foișor). Lider este echipa Iranului, cu 6 puncte, iar România este pe locul 28, cu 4 puncte.

România are de apărat locurile 5 (la fete) și 8 (la băieți), obținute în urmă cu doi ani, la Olimpiada precedentă, care s-a desfășurat la Istanbul (Turcia).

Medaliile olimpice sunt disputate de 174 de echipe naționale masculine și 137 feminine.

Actuala Olimpiadă de șah are loc în perioada 1-14 august, la Tromso (Norvegia), în apropierea cercului polar.

Competiția se desfășoară de-a lungul a 11 runde, cu zile libere în 7 și 13 august.

Cele mai citite

Guvernul Ciolacu Prelungește Plafonarea Prețurilor la Energie până în 2025

Protecția Consumatorilor Români În Fața Volatilității Pieței Energetice Creșterea prețurilor la energie a fost una dintre principalele cauze ale inflației în multe țări. România a...

Contracte plătite din BANI PUBLICI de primăria PSD-istului Sorin Cîrjan către un membru fidel de partid

Un nou scandal zguduie administrația locală din Râmnicu Sărat, dezvăluind legături strânse între primarul PSD Sorin Cîrjan și unul dintre oamenii săi de...

Alegeri istorice în Mexic. O femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția de președinte

Pe 2 iunie, mexicanii își vor alege viitorul președinte într-o cursă istorică în care o femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția supremă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă