4 C
Bucharest
Saturday, 25 November 2023
HomeSpecialA fost externată din spital prima persoană contaminată cu Ebola în afara...

A fost externată din spital prima persoană contaminată cu Ebola în afara Africii

Asistenta medicală Teresa Romero, prima persoană contaminată cu Ebola în afara Africii, a părăsit miercuri spitalul, informează Mediafax.

Teresa Romero a povestit cum s-a "agăţat de viaţă" pentru a se vindeca şi şi-a exprimat speranţa că va putea ajuta şi alţi bolnavi să se vindece.

"Când simţeam că o să mor, m-am agăţat de amintirile mele, de familie(…) de toată societatea spaniolă care luptă împotriva Ebola", a declarat ea.

Asistenta în vârstă de 44 de ani a făcut primele declaraţii de presă de la spitalizarea sa, înainte de a părăsi spitalul Carlos III din Madrid, unde a fost internată la 6 octombrie.

"Această boală nu a contat pentru lumea occidentală până să ajungă aici", a adăugat Teresa Romero, care ar fi contractat Ebola în timp ce îngrijea un misionar infectat şi repatriat din Sierra Leone, care a decedat la 25 septembrie.

Ea le-a mulţumit colegilor săi, echipei care a îngrijit-o şi spaniolilor pentru miile de mesaje de încurajare.

Romero a dat asigurări că speră ca sângele său, care acum conţine anticorpi, să poată fi folosit pentru a trata alţi bolnavi.

Soţul său, Javier Limon, a denunţat eutanasierea câinelui lor, Excalibur, în timp ce ea se lupta pentru viaţă. Câinele a fost eutanasiat de autorităţile sanitare de la Madrid pentru a evita propagarea virusului. Potrivit lui Javier Limon, câinele a fost "executat" fără a se şti dacă era purtător al virusului.

"Teresa Romero, pacientă şi angajată a spitalului nostru, va putea ieşi astăzi, ceea ce este o veste excelentă după o lună foarte complicată pentru noi toţi", a declarat anterior directorul spitalului Carlos III din Madrid, Rafael Perez-Santamaria. "Nu mai este nici urmă de virus în organismul său", a precizat el.

Teresa Romero, care lucra de 15 ani la acest spital, a avut primele simptome la 29 septembrie.

Cazul său a provocat o polemică în Spania cu privire la o pregătire neadecvată a personalului şi o lipsă de echipament adaptat, dar şi pentru că nu a fost izolată suficient de rapid, riscând astfel să contamineze şi alte persoane.

Cele mai citite
00:00:39

VIDEO. Mitingurile pro-Palestina coincid cu Black Friday

Demonstranții pro-palestinieni din Chicago, Illinois, și Los Angeles, California, au organizat mitinguri care au coincis cu vânzările de "Black Friday", unii dintre ei urmărind...
00:00:52

VIDEO. Kievul, lovit de cel mai mare atac cu drone din istoria Ucrainei

Capitala Ucrainei a suferit, sâmbătă, 25 noiembrie, cel mai mare atac cu drone al Rusiei din timpul războiului, soldat cu cinci răniți, susțin oficialii,...
00:00:35

VIDEO. Imagini spectaculoase cu muntele Etna

Lavă fierbinte a curs de pe versanții acoperiți de zăpadă ai Muntelui Etna, vineri (24 noiembrie) târziu. Un flux substanțial de lavă a fost evident...
Ultima oră
Pe aceeași temă