21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialA fost externată din spital prima persoană contaminată cu Ebola în afara...

A fost externată din spital prima persoană contaminată cu Ebola în afara Africii

Asistenta medicală Teresa Romero, prima persoană contaminată cu Ebola în afara Africii, a părăsit miercuri spitalul, informează Mediafax.

Teresa Romero a povestit cum s-a "agăţat de viaţă" pentru a se vindeca şi şi-a exprimat speranţa că va putea ajuta şi alţi bolnavi să se vindece.

"Când simţeam că o să mor, m-am agăţat de amintirile mele, de familie(…) de toată societatea spaniolă care luptă împotriva Ebola", a declarat ea.

Asistenta în vârstă de 44 de ani a făcut primele declaraţii de presă de la spitalizarea sa, înainte de a părăsi spitalul Carlos III din Madrid, unde a fost internată la 6 octombrie.

"Această boală nu a contat pentru lumea occidentală până să ajungă aici", a adăugat Teresa Romero, care ar fi contractat Ebola în timp ce îngrijea un misionar infectat şi repatriat din Sierra Leone, care a decedat la 25 septembrie.

Ea le-a mulţumit colegilor săi, echipei care a îngrijit-o şi spaniolilor pentru miile de mesaje de încurajare.

Romero a dat asigurări că speră ca sângele său, care acum conţine anticorpi, să poată fi folosit pentru a trata alţi bolnavi.

Soţul său, Javier Limon, a denunţat eutanasierea câinelui lor, Excalibur, în timp ce ea se lupta pentru viaţă. Câinele a fost eutanasiat de autorităţile sanitare de la Madrid pentru a evita propagarea virusului. Potrivit lui Javier Limon, câinele a fost "executat" fără a se şti dacă era purtător al virusului.

"Teresa Romero, pacientă şi angajată a spitalului nostru, va putea ieşi astăzi, ceea ce este o veste excelentă după o lună foarte complicată pentru noi toţi", a declarat anterior directorul spitalului Carlos III din Madrid, Rafael Perez-Santamaria. "Nu mai este nici urmă de virus în organismul său", a precizat el.

Teresa Romero, care lucra de 15 ani la acest spital, a avut primele simptome la 29 septembrie.

Cazul său a provocat o polemică în Spania cu privire la o pregătire neadecvată a personalului şi o lipsă de echipament adaptat, dar şi pentru că nu a fost izolată suficient de rapid, riscând astfel să contamineze şi alte persoane.

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă