26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecial50 de persoane, în continuare în spital, la o săptămână de la...

50 de persoane, în continuare în spital, la o săptămână de la explozia de pe Manchester Arena

50 de persoane sunt internate, în continuare, în spitalele din Manchester, dintre care 17 se află la terapie intensivă, la o săptămână de la atentatul sinucigaș de la finalul concertului susținut de cântăreața americană Ariana Grande, a anunțat, marți, Serviciul britanic de sănătate (NHS), citat de Reuters.

 22 de persoane au murit și 116 au fost rănite, lunea trecută, după ce un atacator sinucigaș a detonat un dispozitiv improvizat în mijlocul mulțimii.

Ancheta a relevat că Salman Abedi, născut în 1994 la Manchester din părinți libieni care au fugit de regimul lui Muammar Gaddafi, a crescut într-un context familial jihadist. Bomba pe care a folosit-o era o încărcătură explozivă artizanală puternică, echipată cu un detonator sofisticat pe care tânărul kamikaze nu pare să-l fi conceput singur, potrivit unor experți contactați de AFP. În cadrul anchetei au fost arestați și tatăl și frații atacatorului sinucigaș.


Citește și:  Atacatorul sinucigaș de pe Manchester Arena ar fi plănuit atacul de peste un an. În urmă cu câteva luni, ei ar fi fost antrenat de luptători ai grupării Stat Islamic

Salman Abedi, autorul sinucigaș al exploziei care a avut loc, luni, pe Manchester Arena, cauzând moartea a 22 de persoane și rănirea altor 116, ar fi plănuit atacul de peste un an. Totodată, oficiali americani susțin că, în urmă cu câteva luni, el ar fi fost instruit de luptători ai grupării Stat Islamic.


Ministrul de Interne, Amber Rudd, a declarat duminică că este posibil ca unii membri ai rețelei din care făcea parte Salman Abedi să se afle încă în libertate. Sâmbătă, premierul britanic Theresa May a anunțat că nivelul de alertă teroristă a fost readus de la „critic” — ce înseamnă atac iminent — la „grav”, care se traduce prin faptul că un atac este probabil.


Citește și:  Atentatul din Manchester. Istoricul controversat al familiei Abedi. Atacatorul sinucigaș a fost dat afară dintr-o moschee, după ce s-a certat cu un predicator. Sora susține că Salman a vrut să îi răzbune pe copiii uciși de coaliția internațională în Siria

Două persoane care îl cunoșteau pe Salman Abedi din liceu, autorul sinucigaș al exploziei de pe Manchester Arena, soldat cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor 116, au sunat la poliție pentru a alerta autoritățile cu privire la viziunile sale extremiste, informează BBC News. Totodată, familia Abedi este cunoscută autorităților, pentru acțiunile întreprinse în Libia.


Poliția este pe urmele unei rețele teroriste, după atacul de la Manchester: Cele nouă arestări sunt semnificative. Frații și tatăl atacatorului sinucigaș, printre cei reținuți. Tatăl atacatorului sinucigaș: Fiul meu se declara împotriva a astfel de acte, pe motiv că nu au justificare religioasă 

Poliția din Marea Britanie investighează o rețea teroristă implicată în atentatul de luni noaptea, de la Manchester Arena, în care au murit 22 de oameni, iar alți 119 au fost răniți, informează BBC News. De asemenea, nouă persoane au fost reținute, între care și frații și tatăl atacatorului sinucigaș.


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă