19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecial5.000 de copii basarabeni îşi vor petrece vacanţa gratuit în acest an...

5.000 de copii basarabeni îşi vor petrece vacanţa gratuit în acest an pe litoralul românesc al Mării Negre

În vara acestui an aproximativ 5.000 de copii din localităţi ale Republicii Moldova îşi vor petrece vacanţa pe litoralul românesc al Mării Negre. Pentru ei vacanţa în România va fi gratuită. Totul a fost pus la punct de Liga Femeilor Primari ai Comunelor din România şi de Consiliul Judeţean Constanţa. Informaţia a fost transmisă de site-ul publika.md şi preluată de Romanian Global News, agenţia românilor de pretutindeni.

Astfel, primii copii din Republica Moldova care vor veni pe litoralul românesc sunt cei din comuna Budeşti. “Înfrăţirea noastră să nu fie pur şi simplu declarativă, ci una cu rădăcini adânci şi cu roade. Din 2009 facem această diplomaţie populară”, spune Nina Costiuc, primarul comunei Budeşti.

Conform programului deja stabilit, în România vor veni, o dată la zece zile, serii de câte 50 de copii din Republica Moldova. Pe lângă plajă, copiii vor fi duşi în diverse puncte turistice şi culturale din judeţul Constanţa. “Sperăm că tot ce începe acum neapărat va avea şi un final frumos. Niciodată nu este târziu”, consideră Valentina Casian, primarul oraşului Străşeni.

De acest program vor beneficia în total, conform organizatorilor, 5.000 de copii din 30 de localităţi ale Republicii Moldova.

Cele mai citite

Plafonarea prețurilor la energie și gaze, suportată de companii. Statul le decontează cu întârziere facturile plafonate

Plafonarea prețurilor la gaze și energie a dat peste cap inclusiv afacerile furnizilor care sunt nevoiți să suporte din propriul buget facturile mai mici...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

JYSK a lansat colecția de mobilier și accesorii de grădină pentru vara 2024

Retailerul scandinav de mobilier și decorațiuni pentru casă JYSK a prezentat noua colecție de mobilier...
Ultima oră
Pe aceeași temă