15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecial42 de șoferi, amendați, luni, de Poliția Rutieră

42 de șoferi, amendați, luni, de Poliția Rutieră

Poliția Rutieră a aplicat, luni, 42 de amenzi, în valoare de 3.000 lei, dintre care 38 pentru neechiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, informează Mediafax. De asemenea, patru administratori de drum au fost amendaţi cu 8.700 lei pentru neîntreţinerea carosabilului.

"Poliţiştii rutieri au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.078 de lei, dintre care 38 pentru nerespectarea de către conducătorii auto a condiţiilor privind circulaţia pe drumurile publice în condiţii de iarnă, pentru lipsa anvelopelor de iarnă şi a dispozitivelor antiderapante. Totodată, patru administratori de drum au fost sancţionaţi contravenţional pentru neîntreţinerea corespunzătoare a stării carosabilului, valoarea amenzilor totalizând 8.700 de lei", a spus vicepremierul și ministrul de Interne Gabriel Oprea, în cadrul comandamentului de iarnă reunit la Guvern.

El a prezentat şi activitatea din ultimele 24 de ore a Departamentului de aviaţie al Ministerului de Interne,arătând că elicopterele au efectuat cinci misiuni medicale de urgenţă, iar avionul destinat transportului medical a adus organe umane de la Iaşi la Bucureşti, în vederea transplantării.

Oprea a dat asigurări că dispozitivele ministerului sunt pregătire să intervină în perioada următoare în cazul în care ninsorile vor produce probleme.

"Avem în dispozitivul de intervenţie, la nivel naţional, peste 26.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti cu peste 3.000 de mijloace tehnice pregătite să acţioneze în orice moment", a informat Oprea. El a precizat că judeţele vizate sunt Argeş, Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Dâmboviţa, Giurgiu, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea.

Cele mai citite

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...
Ultima oră
Pe aceeași temă