24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecial25 milioane de euro pentru dotarea laboratoarelor medicale

25 milioane de euro pentru dotarea laboratoarelor medicale

Ministerul Fondurilor Europene alocă 25 milioane de euro pentru dotarea laboratoarelor și centrelor de cercetare în domeniul medical din România.

Banii vor fi utilizați pentru achiziționarea de angiografe și efectuarea de cercetări cu scopul diagnosticării unor leziuni cu potenţial evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne. 

“O societate puternică este o societate capabilă să ofere servicii medicale de calitate. De aceea, cred că domeniul sănătăţii trebuie să fie prioritar pentru orice guvernare. Vizitând spitalele din România, am constatat că multora le lipseşte tehnologia indispensabilă diagnosticării unor leziuni cu potenţial letal. Am ţinut, aşadar, ca prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, să  alocăm 25 de milioane de euro pentru acoperirea acestor lipsuri, prin achiziţionarea de angiografe. Şi nu mă opresc aici. Colaborez cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, pentru identificarea unor modalităţi prin care românii să poată beneficia de tratamente cât mai performante şi de servicii medicale de calitate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul Fondurilor Europene are în vedere finanţarea unui proiect complex, de interes naţional, în domeniul sănătăţii, cu scopul prevenirii bolilor cu potențial evolutiv invalidant sau letal, susţinut de Ministerul Sănătății.

Categoriile de solicitanţi elibigibli sunt instituţiile publice sau de drept public de interes naţional cu activitate de cercetare în domeniul sănătății. Solicitanţii trebuie să respecte definiţia organizaţiilor de cercetare conform Cadrului Comunitar de ajutor de stat pentru cercetare, dezvoltare şi inovare (C198/2014). Proiectele pot fi depuse în perioada 25 septembrie – 24 octombrie. 

Cele mai citite

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...
Ultima oră
Pe aceeași temă