13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecial225 de dosare penale şi 436 de amenzi pentru alcool la volan

225 de dosare penale şi 436 de amenzi pentru alcool la volan

Poliţiştii au întocmit 225 de dosare penale şi au aplicat 436 de sancţiuni contravenţionale pentru alcool la volan, în urma unei acţiuni desfăşurată pe parcursul a două zile pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, informează Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Pentru nerespectarea normelor rutiere, au fost aplicate peste 10.000 de sancţiuni contravenţionale. Poliţia Română atrage atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie rutieră!

”În zilele de 21 şi 22 februarie a.c., poliţişti de la rutieră şi de la ordine publică, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., au acţionat, la nivel naţional, pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor.

La acţiune au participat peste 4.200 de poliţişti, dintre care 2.308 de poliţişti rutieri şi 1.947 de la structurile de ordine publică, precum şi 2 câini specializaţi în depistarea drogurilor.

Au fost controlaţi 34.062 de conducători de autovehicule, fiind efectuate 85 de teste pentru depistarea substanţelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora. Poliţiştii au constatat 519 infracţiuni, din care 225 pentru conducerea unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică în sânge mai mare decât limita legală”, se arată în comunicatul poliţiei.

De asemenea, pentru neregulile constate, poliţiştii au aplicat 10.365 de contravenţii la regimul circulaţiei rutiere.

Dintre acestea, 436 au fost pentru pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru care au fost aplicate amenzi de la 765 la 1.700 de lei. Ca măsură complementară, faţă de aceştia, poliţiştii au dispus reţinerea permisului de conducereîn vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile.

Cele mai citite

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...
Ultima oră
Pe aceeași temă