1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecial15 supravieţuitori unici în catastrofe aviatice, în 40 de ani

15 supravieţuitori unici în catastrofe aviatice, în 40 de ani

Cincisprezece cazuri în care o singură persoană a supravieţuit accidentelor aviatice s-au înregistrat în ultimii 40 de ani, supravieţuitorii fiind de obicei copii sau membri ai echipajelor, relatează ABC News citat de Mediafax.

Un copil olandez în vârstă de nouă ani este singurul supravieţuitor al accidentului aviatic produs miercuri în Libia şi soldat cu moartea celorlalte 103 persoane.

Începând cu anul 1970, este a 15-a oară când există un singur supravieţuitor al accidentelor aviatice. Şi mai surprinzător este faptul că dintre cei 15 supravieţuitori, 12 au fost copii sau membri ai echipajelor.

“Şi de data aceasta supravieţuitorul este un copil sau un membru al echipajului, dar nu am nicio idee de ce. Te miri oare de ce. Oare copiii rezistă cel mai bine forţelor unei prăbuşiri? Sau se întâmplă pentru că în avioane există spaţii mici de supravieţuire şi cu cât eşti mai mic ai şanse mai mari să ajungi în acele spaţii?. Acestea sunt explicaţii plauzibile, dar nu există ipoteze ştiinţifice sau mecanice”, afirmă Todd Curtis, directorul fundaţiei Airsafe.com.

În 2006, cursa 5.191 a companiei Delta Connection s-a prăbuşit în apropiere de Lexington, Kentucky, imediat după decolare. Toţi cei 47 de pasageri au murit, dar doar doi dintre cei trei membri ai echipajului. În cazul cursei companiei Yemenia, prăbuşită în 2009 în Oceanul Indian, la 16 kilometri de Insulele Comore, dintre cei 142 de pasageri şi 11 membri ai echipajului a supravieţuit doar o fetiţă de 12 ani.

Cele mai citite

Cine au fost susținătorii COVID-19 de la Academia Română

La scurt timp după declanșarea pandemiei de COVID 19, o serie de somități medicale au lansat sub umbrela Academiei Române o carte privind...

SUZUKI PREZINTĂ NOUL SWIFT

Suzuki a dezvăluit noul Swift, o mașină compactă ce redefinește mobilitatea zilnică Cu un design sofisticat, caracteristici avansate de siguranță și o plăcere de condus...

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...
Ultima oră
Pe aceeași temă