30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecial15 morţi şi 18.000 persoane evacuate în Mexic, din cauza Uraganului Alex

15 morţi şi 18.000 persoane evacuate în Mexic, din cauza Uraganului Alex

Autorităţile dintr-un oraş din nordul Mexicului au evacuat aproape 18.000 de persoane, pe fondul temerilor că un baraj situat în apropiere va ceda, în urma ploilor care au însoţit uraganul Alex, soldat cu 15 morţi şi 40.000 de persoane de sinistraţi, relatează RTT News citat de NewsIn.

Persoanele evacuatele din Ciudad Anahuac au fost duşi în adăposturi în oraşele din apropiere.

În plus, autorităţile evacuează 2.000 de persoane din aproapiere de râul Escondido, al cărui nivel este crescut, a anunţat primarul Jose Manuel Maldonado.

Barajul Venustiano Carranza, situat la circa 70 de kilometri de Ciudad Anahuac, a crescut până la nivelul de pericol în urma zilelor de ploi de după trecerea uraganului Alex.

Potrivit primarului din Ciudad Anahuac, 12 ecluze au fost deschise de autorităţi, însă celelalte 17 nu au putut fi deschise, din cauza penelor de curent. El a precizat că barajul eliberează 600 de metri cubi de apă pe secundă în Salado Rive, un afluent al Rio Grande.

Autorităţile au dat asigurări că au grijă în legătură cu deversarea apei din baraje în râuri umflate deja. În unele zone, Rio Grande ar avea şase metri peste normal.

Sally Spener, ofiţer pentru afaceri publice la Comisia SUA-Mexic pentru graniţe şi apă, a anunţat că a încercat să limiteze eliberările luni, pentru a nu “exacerba inundaţiile”.

Cei 15 morţi cu care s-a soldat uraganul Alex au fost înregistraţi în statul Nuevo Leon, în special în capitala Monterrey şi în împrejurimi, a declarat ministrul de interne regional, Javier Trevino.

În plus, primarul uneia dintre localităţile cele mai grav afectate de inundaţii, Piedras Negras, a murit împreună cu alte cinci pasageri şi doi piloţi într-un accident de avion, când inspecta zonele sinistrate.

Cele mai citite

Tragedie la pelerinajul de la Mecca. 14 persoane au murit

Pelerinajul anual musulman Hajj în Arabia Saudită a fost marcat de o tragedie pentru pelerinii iordanieni, după ce 14 persoane din Iordania au pierit...

Începe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

La două secții de votare din Sectorul 2 al Capitalei începe acțiunea de renumărare a voturilor, în urma alegerilor desfășurate în ziua de duminică,...

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă