17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecial13 ROMÂNI sunt înscrişi de GOOGLE pe lista celor mai importanţi INOVATORI...

13 ROMÂNI sunt înscrişi de GOOGLE pe lista celor mai importanţi INOVATORI din centrul şi estul Europei

Mai mulţi români, între care astrofizicianul Aurora Simionescu şi antreprenorul Radu Georgescu, se regăsesc pe lista celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Est, elaborată de Google şi de alte câteva mari companii, informează Mediafax.

Publicarea acestei liste face parte dintr-o campanie ce are ca scop promovarea inovaţiei.

Google a anunţat, joi, publicarea listei celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Est, în cadrul ediţiei a doua a proiectului New Europe 100 (NE100).

Proiectul NE100 este organizat de Res Publica, împreună cu Visegrad Fund, Google şi Financial Times şi în cooperare cu importante instituţii din această regiune a Europei.

Domeniile în care s-au remarcat reprezentanţii României sunt variate: de la educaţie şi creatori de conţinut la dezvoltare de aplicaţii, astrofizică şi robotică.

Astfel, pe lista NE100 2015 a celor mai importanţi 100 de inovatori din Europa Centrală şi de Est se află Radu Georgescu, antreprenor în sectorul tehnologiei şi fondator al GECAD Group; András Kapy, CEO al companiei de robotică Axosuits, dezvoltă exoschelete puternice care pot fi utilizate în diverse scopuri; Cosmin Mihaiu, cofondator al MIRA Rehab, care dezvoltă o serie de jocuri şi lecţii interactive pentru diverse dispozitive, precum Kinect, cu scopul de a ajuta recuperarea medicală.

Pe această listă se regăsesc şi Paul Balogh şi Cristian Dinu, fondatori ai Read Forward, un start-up care a dezvoltat primul manual digital din România, iar acum produce manuale utilizate pe scară largă în şcoli; Ramona Cordoş şi Codin Pop, fondatori ai Creative Monkeyz, care publică gratuit tutoriale video şi lecţii despre software de grafică, design, montaj şi modelare 3D; Stefania Druga, fondator al HacKIDemia, o reţea globală care dezvoltă seminarii şi kit-uri ce ajută copiii să rezolve diverse provocări prin curiozitate, joacă şi empatie; Eduard Alexandrian, cofondator al SafeDrive, o aplicaţie românească, ce recompensează şoferii care nu folosesc telefonul în timp ce conduc.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

S-a sinucis o fată de 15 ani la Sibiu

O fată în vârstă de 15 ani a fost găsită moartă miercuri, în anexa unui imobil din localitatea Șura Mare, județul Sibiu. Informația a...

VIDEO. Ciolacu spune că va discuta cu Boloș despre salariul minim

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că urmează să aibă o discuţie cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloș, despre creşterea la 300 de lei a sumei...

David Popovici reușește cel mai bun timp al său din 2024

Tânărul înotător român, David Popovici, continuă să impresioneze în circuitul internațional, obținând o victorie notabilă în proba de 200 de metri liber în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă