24.6 C
București
marți, 28 iunie 2022
AcasăSocialUn fost președinte al TVR a murit. Care a fost cauza

Un fost președinte al TVR a murit. Care a fost cauza

Alexandru Sassu a murit, la vârsta de 65 de ani, în urma unor probleme cardiace, a anunţat, la 25 septembrie 2021, Televiziunea Română într-un comunicat de presă. Alexandru Sassu a fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune în perioada 2007-2010.


Alexandru Sassu s-a născut la 26 octombrie 1955, la Bucureşti, potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, www.cdep.ro.

A absolvit în anul 1979 Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. Înainte de 1989 a lucrat ca inginer şi apoi şef de secţie la Casa de Discuri ELECTRECORD şi, ulterior, ca inginer de sistem în Centrul de Calcul al Fabricii de Elemente de Automatizări (FEA) Bucureşti.

În legislatura 1992-1996 a fost ales deputat pe listele Partidului Democrat (PD) în judeţul Brăila, când a fost vicelider al grupului parlamentar şi secretar al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

Între 1996-2000 a fost deputat PD de Bucureşti, fiind vicelider şi apoi lider de grup parlamentar; în perioada 1996-1998 a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru cultură; a fost membru în Comisia pentru industrii şi servicii. A condus Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

În ianuarie 2003 a părăsit PD şi s-a înscris în Partidul Social Democrat. În legislatura 2000-2004, Alexandru Sassu a fost vicelider al grupului parlamentar al PSD (din 2003), vicepreşedinte al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor şi membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Regatul Suediei şi Bulgaria.

În 1998 a deţinut funcţia de ministru pentru relaţia cu Parlamentul în cabinetul Radu Vasile.

Alexandru Sassu a fost ales, la 12 septembrie 2007, de către camerele reunite ale Parlamentului, preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune întrunind 247 de voturi favorabile şi două negative. A condus televiziunea publică până în 2010.

La 1 august 2012 a preluat funcţia de director al diviziei de televiziune şi radio a trustului Adevărul Holding, funcţie din care a demisionat în februarie 2012.

În iunie 2018, a revenit în televiziune pentru doi ani şi a ocupat poziţiile de consilier al preşedintelui-director general şi ulterior, producător general.

A fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, transmite agerpres.ro,

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:40

Tatăl luptătorului marocan din Donețk condamnat la moarte cere o intervenție rapidă pentru salvarea lui

Tatăl unui bărbat marocan, condamnat la moarte de către o instanță din autoproclamata Republică Populară Donețk (RPD) pentru acuzații de mercenariat, a cerut țării...

Parlamentul celebrează 25 de ani de Parteneriat strategic între România și SUA

Plenul Parlamentului se reuneşte astăzi de la ora 11:00, într-o şedinţă comună pentru aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre...

Rusia amenință din nou NATO cu al treilea război mondial

Orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă