27.9 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăSocialPrințul Charles i-a vizitat pe refugiații ucraineni de la Romexpo. VIDEO și...

Prințul Charles i-a vizitat pe refugiații ucraineni de la Romexpo. VIDEO și FOTO

Prințul de Wales a vizitat, ieri, centrul pentru refugiați ucraineni de la Romexpo, alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

Turul pavilionului amenajat în acest scop la Romexpo a fost oferit de Secretarul de stat pentru situații de urgență Raed Arafat, totodată vicepreședinte al Crucii Roșii, în prezența Directorului Crucii Roșii Ioan Silviu Lefter și a Directorului de Programe Andreeea Furtună, precum și a Reprezentantului Agenției ONU pentru Refugiați în România Pablo Zapata, a Primarului Bucureștiului Nicușor Dan, a Directorului General al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, Cosmina Simiean, și a reprezentanților Armatei Salvării România. 

Alteta Sa Regala Charles, Print de Wales, viziteaza alaturi de Custodele Coroanei Romane, Margareta, centrul pentru refugiati ucraineni organizat la Romexpo, in Bucuresti, 25 mai 2022. Alex MICSIK / AGERPRES FOTO / POOL

Cu această ocazie, Prințul de Wales și Majestatea Sa Margareta au discutat cu refugiați ucraineni care au fugit de ororile războiului din țara vecină. Centrul înregistrează zilnic peste 1.000 de vizitatori ucraineni, care merg acolo pentru a se aproviziona cu produse de maximă necesitate: alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și pentru a beneficia de servicii sociale și consiliere pe perioada șederii în România.  

Cătălin Soci/ AGERPRES VIDEO/ POOL

Numărul refugiaților ucraineni care vin la Centrul de Donații de la Romexpo a crescut constant de la începutul războiului, peste un milion de refugiați au intrat în România începând cu 24 februarie. 

Prințul Charles este cunoscut în întreaga lume pentru preocupările sale legate de problemele umanitare și este în strânsă legătură cu o serie de organizații caritabile, care oferă sprijin populației ucrainene, fiind inclusiv președintele Crucii Roșii Britanice, amintește Agerpres.

Alteta Sa Regala Charles, Print de Wales, viziteaza alaturi de Custodele Coroanei Romane, Margareta, centrul pentru refugiati ucraineni organizat la Romexpo, in Bucuresti, 25 mai 2022. Alex MICSIK / AGERPRES FOTO / POOL

Marea Britanie este unul dintre cei mai importanți donatori bilaterali în criza ucraineană, aproximativ 400 de milioane de lire sterline au fost donați pentru Ucraina și țările vecine.

Această sumă include 220 de milioane de lire sterline ca ajutor umanitar, pentru furnizarea de echipamente medicale și produse de maximă necesitate, din care 25 de milioane de lire sterline sunt folosite pentru finanțarea răspunsului regional al Agenției ONU pentru Refugiați în sprijinul persoanelor care se refugiază în țări precum România.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
00:02:06

VIDEO: Congresul american adoptă un proiect de lege bipartizan privind siguranța armelor

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat vineri, pentru prima dată în ultimele trei decenii, o legislație importantă privind siguranța armelor de foc. A fost...

Ludovic Orban: „Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni-l face cineva. Este dreptul nostru!”

Ludovic Orban a scris pe pagina sa de Facebook despre un subiect mult disputat de multă vreme, și anume, intrarea României în spațiul Schengen. Președintele...

RO-Alert Neamț: Un camion cu stupi s-a răsturnat pe E 85. Oamenii au fost avertizați că ar putea fi înțepați de albine

Un camion care transporta stupi s-a răsturnat în zona unei localități de pe E 85 / DN, chiar în apropiere de Hanul Ancuței, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă