16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSocialPoliția Rutieră a reținut 600 permise într-o zi

Poliția Rutieră a reținut 600 permise într-o zi

În urma activităţilor desfăşurate în teren, poliţiştii au constatat 52 de infracţiuni şi au aplicat 4.705 sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Dintre sancţiunile aplicate, 420 au fost pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 37 pentru neacordarea priorităţii de trecere autovehiculelor, 403 pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă şi 199 pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului, fără dispozitiv de tip “mâini libere”, precizează IGPR.

De asemenea, 1.587 de sancţiuni au fost aplicate pietonilor, iar alte 21 – celor care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, ca măsură complementară, au fost reţinute 585 de permise de conducere şi 117 certificate de înmatriculare, se mai arată în comunicat.

Potrivit unui comunicat al IGPR, pe 12 ianuarie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, poliţiştii rutieri din toată ţara au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic.

Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...
Ultima oră
Pe aceeași temă