3.3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSocialO elevă eliminată de la bacalaureat a câştigat în instanţă dreptul să...

O elevă eliminată de la bacalaureat a câştigat în instanţă dreptul să dea din nou examen

Eleva fusese eliminată din sală în momentul în care s-a observat că avea asupra ei, în timpul examenului, un telefon mobil. Acest lucru a devenit evident în momentul în care fetei i-a sunat telefonul în timp ce susţinea proba orală la Limba engleză.

Eleva a contestat sancțiunea la Tribunalul Alba, argumentând că a fost chemată la examen cu mult timp înainte de ora prevăzută inițial, adică la ora 12.00 în loc de ora 17.00 și că, din acest motiv, s-a grăbit și a uitat să-şi lase telefonul alături de celelalte obiecte personale, în locul indicat de comisia de examen.

Instanța a decis să suspende procesul verbal de excludere din examenul de bacalaureat, astfel că eleva s-a putut înscrie pentru sesiunea din toamnă.

Procesul de anulare a actului administrativ se află pe rolul Tribunalului Alba şi are primul termen fixat la sfârșitul lunii septembrie 2019.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Și-a dat foc la casă în timp ce încerca să scape de șerpi

O casă de aproape 10.000 de metri pătrați din Dickerson, Maryland, în apropiere de Baltimore, a fost cuprinsă de flăcări pe 23 noiembrie, când...

Djokovic: „Nu știu dacă voi participa la Australian Open”

Novak Djokovic, liderul ATP, declară: "Nu știu dacă voi participa la Australian Open". Organizatorii Australian Open au impus condiţia vaccinării anti-Covid pentru jucătorii şi jucătoarele...

Papa Francisc e în vizită în Grecia

Papa Francisc a sosit sâmbătă dimineaţa la Atena, în vizită ecumenică, în Grecia, venind din Cipru, relatează AFP. Este prima vizită a unui suveran...
Ultima oră
Pe aceeași temă