Mihai Fifor: "Evitați drumurile sau plecați la drum cu autovehicule corespunzător echipate"

Prim-ministrul interimar Mihai Fifor a cerut autorităţilor să comunice public în permanenţă evoluţiile fenomenelor meteorologice şi a lansat un apel către populaţie să se informeze înainte de a pleca la drum.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2018 - 12:29

Mihai Fifor, premierul interimar, a fost informat în legătură cu situaţia din teren şi cu măsurile operative de intervenţie pentru remedierea problemelor generate de fenomenele meteorologice extreme.

Șeful Executivului a cerut autorităţilor să comunice public în permanenţă evoluţiile fenomenelor meteorologice şi a făcut apel la populaţie să se informeze înainte de a pleca la drum.

"Fac apel ca, în cazul în care va apărea un nou val de ninsoare, cetăţenii să înţeleagă că trebui să ne sprijine prin respectarea regulilor care se impun pentru siguranţa lor. Mă refer la evitarea drumurilor, dacă condiţiile meteorologice sunt severe sau, în cazul în care apar urgenţe, să plece la drum cu autovehicule corespunzător echipate", a afirmat Fifor.

Guvernul arată că autorităţile au intervenit, inclusiv cu elicoptere SMURD, în cazul persoanelor care necesită îngrijiri medicale speciale. "De asemenea, au acţionat, inclusiv în cursul nopţii, pentru deschiderea ultimelor drumuri publice afectate de ninsoare, în Galaţi şi Tulcea, iar în prezent se iau măsuri pentru reluarea alimentării cu energie electrică, în următoarele ore, a localităţilor afectate de avarii ale reţelei electrice", se precizează în comunicat.

În cadrul reuniunii, premierul a adresat mulţumiri echipelor de intervenţie care au acţionat în această perioadă.

"Mulţumesc celor care au intervenit pe parcursul acestor zile. Este un efort susţinut din partea tuturor ministerelor implicate", a afirmat prim-ministrul interimar.

Situaţia la nivel naţional este monitorizată permanent de Centrul Naţional de Conducere Integrată, în care sunt prezenţi şi specialişti din cadrul Ministerului Transporturilor şi Ministerului Energiei.

Comentarii