3.9 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSocialInspectorii ANSVSA au dat amenzi de 240.000 de lei şi au confiscat...

Inspectorii ANSVSA au dat amenzi de 240.000 de lei şi au confiscat peste 350 kg de carne, în Joia Mare

Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de 240.000 de lei şi au confiscat peste 350 de kilograme de carne şi produse din carne, în urma unor controale desfăşurate joi în zona municipiului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), au desfăşurat o nouă acţiune de control la nivelul municipiului Bucureşti în unităţi de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pieţe agro-alimentare, târguri, unităţi de tip hipermarket/supermarket, unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, precum şi în unităţi de alimentaţie publică.

Pentru neconformităţile constatate, au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 240.000 de lei. „În urma acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari au dispus confiscarea unei cantităţi de peste 350 de kg de carne şi produse din carne. În plus, au fost oprite în trafic şi verificate 113 mijloace de transport, fiind emisă o sancţiune contravenţională în valoare de 1.500 de lei. Au fost confiscate şi 80 de kg de peşte şi produse de pescuit (50 de kg de peşte şi 30 de kg de icre)”, menţionează reprezentanţii ANSVSA.

Conform sursei citate, toate produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate. Deficienţele identificate şi sancţionate vizează: depozitarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; produse cu termen de valabilitate depăşit; comercializarea produselor alimentare, fără respectarea condiţiilor de igienă sau în spaţii neînregistrate sanitar veterinar; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor, care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor; transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar; transportul de animale neidentificate, cu mijloace auto neautorizate sanitar veterinar şi fără documentele necesare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Noul tren electric a circulat tractat de o garnitură de marfă

Sosirea primului tren electric cumpărat din Polonia s-a făcut ieri cu mare tam-tam în Gara de Nord din București. Numai că, în realitate,...

Cum poți combate stresul folosindu-te de natură?

Stresul reprezintă una dintre cauzele majore ale unui stil de viață aflat în derivă, o problemă prezentă la nivel global și resimțită mai ales...

Deca – e bine că e rău

Avem din nou un an în care ne sunt prezentate rezultatele deja celebrelor teste PISA, care ne demonstrează sistematic ineficiența sistemului educațional românesc. Vă era...
Ultima oră
Pe aceeași temă