21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăSocialÎn timpul protestelor STB, un șofer de troleibuz a ieșit pe traseu....

În timpul protestelor STB, un șofer de troleibuz a ieșit pe traseu. Ce s-a întâmplat cu spărgătorul de grevă

Un șofer de troleibuz a spart greva STB. În timpul protestelor STB de joi dimineață, când angajații companiei de transport au refuzat să mai scoată mașinile din depouri, un șofer de troleibuz a plecat cu mașina în cursă. A fost, probabil, singurul mijloc de transport în comun de suprafață care circula prin București. Dar nu pentru multă vreme. 

Pe pagina de facebook a STB, reprezentanții companiei au publicat o fotografie însoțită de un mesaj. Este ceea ce a spus și directorul STB într-o conferință de presă și anume că un șofer de troleibuz de pe linia 85 a ieșit pe traseu, dar a fost nevoit să se se întoarcă la depoul Vatra Luminoasă după ce a fost sunat de sindicaliști. Ulterior, într-un comunicat al companiei, STB anunță că au existat mai mulți ”angajați fideli care au decis să respecte legea și să-și îndeplinească sarcinile de lucru”.

Cum a ajuns un șoferde troleibuz spărgător de grevă

Șoferul de pe troleibuzul 85 a plecat în cursă chiar dacă toți colegii lui din București au refuzat să lucreze. Omul s-a urcat la volanul mașinii și și-a văzut de treabă. La ora 05.00 se afla deja în stația din fața Primăriei Capitalei. Însă, la scurt timp, persoane din sindicat l-au sunat și i-au cerut să se întoarcă de urgență la depou. Bărbatul nu a avut încotro și s-a resemnat. A întors mașina și nu a mai luat nici un călător.

Nu se știe, deocamdată, care au fost motivele șoferului spărgător de grevă – dacă nu a știut despre organizarea acestui protest (lucru absolut imposibil) sau nu este de acord cu cerințele colegilor de breaslă.

Greva spontană STB a adus haos în București

Oamenii care au ajuns, joi dimineață, în stațiile de autobuz, troleibuz și tramvai din București au constatat cu stupoare că nu circulă nici un mijloc de transport în comun de suprafață. Prin urmare, puhoiul s-a îndreptat către stațiie de metrou, iar aici bucureștenii s-au călcat la propriu în picioare. În același timp, străzile au devenit neîncăpătoare pentru mulțimea de mașini cu care locuitorii Capitalei au încercat să se îndrepte spre muncă.

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a declarat într-o conferință de presă că greva este ilegală și a refuzat să se întâlnească pentru discuții cu liderul de sindicat.

Angajații STB cer salarii maimari, condiții mai bune de munc și demisia conducerii. De cealaltă parte, directorul îi amenință pe oameni cu două procese căci, spune și el, greva este ilegală.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă