0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSocialEvenimentPeste 55 de miliarde de lei, adică 3 la sută din PIB,...

Peste 55 de miliarde de lei, adică 3 la sută din PIB, ar fi necesari pentru pensii

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că există mai multe variante privind suma necesară pentru banii de pensii dar că una dintre aceste variante este imposibil de realizat.

“Suma de 55,6 miliarde de lei este imposibilă”, a subliniat Nicolae Ciucă. O altă variantă vehiculată în spațiul public este mai mică – circa 30 de miliarde de lei. Această sumă (fie 30 de miliarde, fie 55,6 miliarde) ar fi necesară, în anul 2024, pentru punerea în aplicare a noii Legi a pensiilor.

55,6 miliarde de lei ar reprezenta 3 la sută din Produsul Intern Brut (PIB) al României. În dimineața de 9 noiembrie 2023, după o ședință a conducerii PNL, liderul PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, a precizat că mai întâi trebuie să se stabilească clar ce sumă, dintre cele două vehiculate, va fi necesară pentru pensii și abia apoi se va decide dacă se poate aloca suma.

O dispută pe tema banilor pentru pensii s-a iscat între ministrul Muncii și ministrul de Finanțe. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că nu are suficienți bani pentru pensii și i-a cerut ministrului de Finanțe să găsească el acești bani.

Înainte să apară informația că nu vor fi suficienți bani, ministrul Simona Bucura Oprescu anunțase, într-o postare pe internet, că “lucrăm la noua lege a pensiilor. Avem în atentie toate aspectele inclusiv cel semnalat de dvs”. Aspectul la care se referea ministrul Bucura Oprescu era aplicarea în integralitate a Legii 154/2021. Este vorba de indemnizații care ar trebui acordate unui număr de circa 100.000 de persoane. Beneficiarii Legii 154 ar fi descendenții unor persoane care au fost persecutate pe motive etnice, în România, între anii 1940 – 1945.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pensie de 94.000 de lei pe lună, cea mai mare din România

Cea mai mare pensie din România este de 94.000 de lei pe lună, echivalentul a aproximativ 19.000 de euro. Pensia respectivă este încasată de o...

Incendiu la groapa de gunoi din Titu. Ard șapte tone de deșeuri!

Pompierii din județul Dâmbovița intervin în prezent la un incendiu care a izbucnit la groapa de gunoi din orașul Titu. Conform informațiilor furnizate de...

“În cinci ani, putem să exportăm carne de porc”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vrea să revigoreze zootehnia românească, astfel încât în câțiva ani România să ajungă să exporte din nou carne de...
Ultima oră
Pe aceeași temă