23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăSocialEvenimentO echipă Salvamont a fost trimisă la o fată care avea atac...

O echipă Salvamont a fost trimisă la o fată care avea atac de panică

O echipă Salvamont a fost trimisă la o fată care avea atac de panică și care, din acest motiv, nu mai voia să coboare de pe munte.

Intervenția a avut loc sâmbătă, 2 iulie 2022, în zona localității Rimetea din județul Alba.

„Din cauza unui cumul de factori – ziua toridă, terminarea apei pentru băut, iminenţa apropierii unei furtuni şi o uşoară căzătură pe traseu, au fost elementele care au indus panica acestei fete. Panta uşor mai accentuată a acelei porţiuni de traseu a sporit sentimentul de nesiguranţă. După o hidratare corespunzătoare şi câteva discuţii pentru liniştire, salvatorii montani ajunşi de urgenţă la faţă locului au ajutat-o să coboare întreg traseul, fără a fi nevoiţi să folosească echipamentele specifice de transport în teren accidentat”, a anunțat Doru Barna, din partea Serviciului Public Salvamont Salvaspeo Alba.

Salvamont Alba a anunțat finalizarea cu succes a acestei operațiuni printr-un mesaj postat pe internet. Replicile primite au fost pozitive la adresa salvatorilor dar critice la adresa turiștilor. Iată una dintre replici:

„E plin pe munte de fardate pe tocuri și băieței epilați pe picioare, cu glezne goale și în teniși. Cam toți sfârșesc prin a fi coborâți cu ajutor specializat, evident pe bani publici, că nu există încă cadrul legal să li se dea o amendă sănătoasă, suficientă cât să se gândească data viitoare că iasă mai rentabil dacă își cumpără echipamente adecvate”

Dacă turiștii aveau un ghid, nu mai era necesară o echipă Salvamont

O altă recomandare sugerează ca persoanele fără experiență pe munte să ia cu ele, obligatoriu, un ghid.

„Pentru genu asta de oameni exista ture cu ghid, si nu e nicidecum responsabilitatea Salvamont sa faca recomandari de trasee… desi sunt convins ca daca avea bunavointa sa intrebe era sfatuita 100%… ignoranta nu e o scuza”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 176: Zelenski le cere din nou rușilor să părăsească Zaporojie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că este nevoie de transparenţă totală pentru a gestiona situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie, lucrându-se cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă