5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialCantina socială din Tulcea funcţionează fără licenţă de aproape un an

Cantina socială din Tulcea funcţionează fără licenţă de aproape un an

Directorul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) din cadrul Primăriei municipiului Tulcea, Ştefana Zibileanu, a declarat pentru AGERPRES că instituţia pe care o conduce este acreditată ca furnizor de servicii sociale şi că fiecare serviciu oferit trebuie licenţiat.

“În cazul cantinei sociale, am depus documentaţia de licenţiere din anul 2016 şi a primit licenţă provizorie. Atunci, ni s-a solicitat autorizaţia de securitate la incendiu, dar nu am avut cum s-o prezentăm, iar la momentul actual toate serviciile oferite de DAPS sunt licenţiate, mai puţin cantina socială”, a afirmat directoarea DAPS.

După obţinerea avizului de securitate în caz de incendiu, instituţia din subordinea Primăriei municipiului Tulcea poate depune documentaţia necesară obţinerii licenţei.

“Licenţierea este condiţia de calitate pentru a acorda un serviciu social. Fără licenţiere, nu poate funcţiona niciun serviciu social”, a menţionat Zibileanu.

Primăria municipiului Tulcea a început demersurile pentru a scoate la licitaţie lucrările necesare construcţiei în care funcţionează obiectivul social, astfel încât să obţină avizul de securitate în caz de incendiu, potrivit sursei citate.

“Din cele 3.000 de unităţi administrativ teritoriale din România, sunt acreditate ca furnizori de servicii sociale 600. Dacă ar fi (ca Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, n.red.) să închidă unele servicii sociale având ca motiv neacreditarea ca furnizor şi lipsa licenţei de funcţionare, ar însemna să închidă foarte multe servicii din ţară”, a mai spus directorul DAPS Tulcea, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Corpului profesional al specialiştilor în servicii sociale din cadrul Asociaţiei Municipiilor din România.

Potrivit acesteia, cantina socială deserveşte peste 200 de persoane. Printre acestea se numără atât persoane cu venituri modeste, cât şi copii care beneficiază de servicii în cadrul unor centre de zi.

Valoarea totală a lucrărilor care urmează să fie realizate la cantina socială este de circa 21.000 de lei, conform unei hotărâri de Consiliu local adoptată în luna septembrie a acestui an.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă