Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Transplantul de plămân de la Spitalul Sf. Maria continuă

Echipa medicală de la Spitalul Clinic Sf. Maria a efectuat al treilea transplant de plămâni, din acest an, informează Administrația Spitalelor.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 31.10.2018 - 14:14

Pacientul care a primit plămânul are 34 de ani, este din București și se afla pe lista de așteptare pentru intervenție. Donatorul avea 21 de ani și era din Baia Mare. Intervenția chirurgicală a durat mai bine de șase ore, a fost extrem de dificilă din cauza fibrozei chistice de care suferea pacientul și a fost efectuată de aceeași echipă de medici de la Spitalul Sf. Maria care a realizat și celelalte două transplanturi de plămâni. “Managerul spitalului, dr. Narcis Copcă a declarat că starea bărbatului care a suferit intervenția este bună și, potrivit protocoalelor, se află într-o secție specială de terapie intensivă, unde este monitorizat. ,, În an centenar, noi românii facem transplanturi pentru români”- declară dr.Narcis Copcă. Managerul spitalului mai spune că asemenea intervenții chirurgicale extrem de dificile se fac în străinătate doar în centre medicale cu multă experiență în domeniu. Echipa Medicală de la Spitalul Clinic Sf. Maria a mai efectuat alte două transplanturi de plămâni, anul acesta. Cei doi bărbați care au beneficiat de plămâni se simt foarte bine”, se menționează într-un comunicat al Administrației Spitalelor, instituție subordonată Primăriei Capitalei.

Spitalul Clinic Sf. Maria se află în subordinea Primăriei Capitalei și este administrat de ASSMB.

Comentarii