Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Schleswig-Holstein. Păsări într-o pajiște din Moorsee lângă Kiel

Germania ar putea ucide până la 70.000 de pui după ce gripă aviară a fost găsită la o altă fermă

Gripă aviară a fost găsită la o altă fermă de pui din Hamburg, Germania și se pregătește un program de sacrificare a până la 70.000 de păsări de curte, au declarat marți autoritățile.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

19.11.2020 - 19:10


 

Gripa aviară de tip H5N8 a fost confirmată într-o fermă de lângă Rostock, în estul statului Mecklenburg-Pomerania Inferioară, a declarat un purtător de cuvânt al autorității guvernamentale locale Landkreis Rostock.
 
Aproximativ 4.500 de găini de la fermă ar trebui să fie sacrificate, dar ferma are mai multe locații și totalul ar putea ajunge la 70.000, a spus purtătorul de cuvânt.
 
"Pentru a combate izbucnirea bolii și a preveni răspândirea acesteia, este necesar din punct de vedere medical veterinar să se sacrifice până la 70.000 de păsări de curte în mai multe locații", a spus purtătorul de cuvânt. „Pregătirile au început”.
 
Între timp, statul Schleswig-Holstein din nordul Germaniei a raportat marți, de asemenea, un alt focar H5N8 la o fermă din zona Kreis Nordfriesland, cu aproximativ 1.000 de rațe, gâște și găini sacrificate.
 
O serie de focare de gripă aviară au fost raportate în Europa în ultimele săptămâni, cu păsări sălbatice suspectate că răspândesc boala.
 
Aproximativ 16.100 de curcani au fost sacrificați după ce a fost găsită gripa aviară la o altă fermă de păsări din Germania din Mecklenburg-Pomerania Inferioară, au declarat luni autoritățile.
 
Danemarca a ordonat sacrificarea a 25.000 de găini după găsirea gripei aviare H5N8 într-o fermă, au declarat luni autoritățile, oprind efectiv exporturile de păsări de curte și ouă către țări din afara Uniunii Europene timp de cel puțin trei luni.
 
Alte cazuri au fost raportate în Franța și Țările de Jos. Marea Britanie a ordonat sacrificarea a 13.000 de păsări la o fermă din nord-vestul Angliei, după ce a detectat cazuri acolo.
 
Riscul pentru boală al oamenilor este considerat scăzut, dar focarele din trecut în rândul păsărilor de fermă au necesitat programe extinse de sacrificare pentru a le stopa.

Citește totul despre:

#gripa aviara

Comentarii