Tăriceanu (Foto: Arhivă)

Tăriceanu: Nu există un proiect al Ministerului Justiției pentru modificarea Codului Penal

Președintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu există un proiect de lege elaborat de Ministerul Justiției pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.03.2018 - 15:26

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că nu a fost adoptat un proiect de lege al Ministerului Justiţiei privind modificarea Codurilor penal şi de procedură penală.

Tăriceanu a susținut, luni, că a comis o greşeală de exprimare când a făcut referire la acest proiect de lege, în comunicatul pe care l-a emis după întâlnirea cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

"Cred că a fost o greşeală de exprimare, până la urmă nu a fost adoptat. Sigur că trebuie prezentat întâi în Guvern şi după aceea urmează să fie depus la Parlament", a precizat Tăriceanu, fiind întrebat pe această temă.

În comunicatul emis după întâlnirea cu Frans Timmermans, se preciza: "În ceea ce priveşte modificarea Codurilor penal şi de procedură penală, preşedintele Senatului a menţionat că în plan legislativ, la nivelul Ministerului Justiţiei, a fost finalizat şi adoptat proiectul de lege de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală pentru punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale".

Pe 1 martie, preşedintele Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a declarat că nu ştie ca un proiect privind modificările Codurilor penal şi de procedură penală să fi ajuns în Parlament.

"Nu ştiu. Foarte bine dacă a fost adoptat (la Ministerul Justiţiei - n.r.), eu în Parlament nu ştiu. Eu am spus că, din ştiinţa mea, în acest moment nu există un astfel de proiect. Trebuia, eventual, adoptat şi în Guvern. Nu ştiu să fi fost adoptat. Probabil că domnul preşedinte Tăriceanu a făcut referire că există un proiect aprobat la nivelul Ministerului Justiţiei. Eu ştiu că în acest moment, la Parlament, nu a sosit un astfel de proiect", a spus Iordache, la Palatul Parlamentului.

Comentarii