15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăPoliticăȘeful guvernului Valoniei a fost în România și s-a întâlnit cu Ciucă...

Șeful guvernului Valoniei a fost în România și s-a întâlnit cu Ciucă și Ciolacu

Șeful guvernului Valoniei, Elio Di Rupo, a fost în vizită în România, unde s-a întâlnit cu liderii principalelor partide aflate la guvernare, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.

Vizita în România a avut loc vineri, 24 februarie 2023. Guvernul României a anunțat această vizită și a difuzat imagini de la întâlnirea celor doi șefi de guverne, fără a oferi prea multe detalii. În schimb, premierul Valoniei a anunțat că a discutat despre războiul din Ucraina și despre refugiații ucraineni, precizând și faptul că Valonia a oferit 150.000 de euro pentru susținerea refugiaților ucraineni din România. Ajutorul a fost trimis prin intermediul Asociației “Médecins du monde”, a precizat premierul Valoniei.

Un alt subiect discutat la București între premierul Valoniei și cel al României a fost legat de “tensiunile” din Republica Moldova, a precizat Elio Di Rupo.

Peste 300 de firme din Valonia au exporturi în România. Două dintre aceste firme, Sonaca și Carmeuse, fac și producție în România, a precizat Elio Di Rupo. Sonaca este o firmă din domeniul aviației iar Carmeuse activează în industria chimică.

Șeful guvernului Valoniei este un politician belgian de origine italiană

Belgia este un stat federal iar una dintre componentele federației este Valonia. Elio Di Rupo (71 de ani), născut în Valonia, este un politician belgian de origine italiană, social – democrat. El deține funcția de ministru – președinte al Guvernului Valoniei. Anterior acestei funcții, Elio Di Rupo a fost premierul Belgiei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Roberta Metsola apel către UE să-și respecte promisiunile de ajutor către Ucraina

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a invitat joi Uniunea Europeană să furnizeze ajutorul promis Ucrainei şi să-şi "intensifice" şi mai mult sprijinul său împotriva...

Remontada cu scandal pe Santiago Bernabeu. Bayern Munchen acuză arbitrajul

Real Madrid a învins-o dramatic, cu scorul de 2-1, pe Bayern Munchen și s-a calificat în finala Champions League, dar nemții acuză că rezultatul...

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă