23.9 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSportFotbalRemontada cu scandal pe Santiago Bernabeu. Bayern Munchen acuză arbitrajul

Remontada cu scandal pe Santiago Bernabeu. Bayern Munchen acuză arbitrajul

Real Madrid a învins-o dramatic, cu scorul de 2-1, pe Bayern Munchen și s-a calificat în finala Champions League, dar nemții acuză că rezultatul a fost viciat de arbitraj.

După 2-2 în tur, Real Madrid a presat și putea deschide scorul în câteva rânduri, dar intervențiile excepționale ale lui Manuel Neuer i-au salvat pe bavarezi. Complet împotriva cursului jocului, Bayern Munchen a fost cea care a lovit prima. În minutul 70, Alphonso Davies a redus la tăcere templul fotbalului spaniol după ce l-a învins pe Lunin cu un șut superb la colțul lung.

După gol, Thomas Tuchel i-a schimbat pe Sane și Kane, iar Bayern nu a mai contat în atac. Intrat pe teren în minutul 81 în locul lui Valverde, Joselu a fost omul providențial al madrilenilor. Vârful adus de la Espanyol a egalat în minutul 88, după o gravă eroare a lui Neuer, care a scăpat mingea la șutul telefonat trimis de Vinicius. Golul a zguduit Bayern-ul, iar KO-ul a venit după numai două minute: Rudiger a centrat și același Joselu a pus latul din șase metri, declanșând nebunia pe Santiago Bernabeu.

Totul se putea însă schimba în minutul 90+13, când golul lui De Ligt a fost anulat în mod eronat, după o semnalizare prematură a tușierului. Concret, centralul Szymon Marciniak a fluierat imediat după ce a văzut fanionul ridicat, dar faza a continuat și De Ligt l-a învins pe Lunin. Pe reluări, poziția fundașului olandez a părut a fi una regulamentară. În pofida protestelor celor de la Bayern, VAR-ul nu a putut interveni deoarece arbitrul polonez apucase deja să fluiere. La fel ca în 2017 și 2018, când au fost eliminați tot de Real Madrid în urma unor grave erori de arbitraj, nemții au acuzat o viciere de rezultat.

Meciul de miercuri seară a reamintit microbiștilor de finala epică din 1999, când Bayern Munchen pierdea finala Champions League în fața celor de la Manchester United, cu scorul de 2-1, după ce în minutul 90 conducea. Atunci, golurile din prelungiri ale lui Sheringham (90+1) și Solskjær (90+3) anulau reușita lui Basler din minutul 6 și trimiteau trofeul în vitrina „diavolilor roșii”.

În finala de pe Wembley, „Los Blancos” vor lupta pentru a-și trece în palmares cea de-a 15-a Ligă a Campionilor împotriva revelației Borussia Dortmund, care a trecut în semifinale de PSG.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 31 mai 2024, mai multe decrete. Decret privind promulgarea Legii pentru completarea tabelelor-anexă nr. I și II la...

CFR SA redeschide circulația feroviară pe podul de la Grădiștea

Urmărește România Liberă pe  X, Facebook și Google News! De sâmbătă, 1 iunie 2024, operatorul național pune în circulație 7 perechi de trenuri (automotoare Siemens Desiro) pe ruta...

Dialoguri cu Varujan Vosganian despre genocidul armenilor și Holocaustul evreilor. Cartea șoaptelor prezentată la Jerusalem Writers’ Festival

„Literatura descrie memoria, în timp ce istoria descrie trecutul. În istorie, moartea are doar cifre, în literatură moartea are nume. Suferința capătă nume în...
Ultima oră
Pe aceeași temă