21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportFotbalNoul director sportiv al Rapidului, primele declarații după instalarea în funcție

Noul director sportiv al Rapidului, primele declarații după instalarea în funcție

Daniel Sandu, noul director sportiv al Rapidului, a declarat că gruparea giuleşteană este un club solid din punct de vedere financiar şi că nu trăieşte din vânzarea de jucători.

„Cu siguranţă vor fi şi plecări, sunt discuţii, toată lumea ştie cam ce jucători ar putea pleca. Normal că suntem dispuşi să ascultăm orice discuţie privind jucătorii noştri, dar trebuie să fie ofertele potrivite atât pentru noi cât şi pentru jucători, pentru a avea un efect din partea noastră. Suntem un club stabili financiar şi nu trebuie să trăim din eventualele transferuri”, a afirmat Daniel Sandu.

Oficialul rapidist a confirmat faptul că se află în discuţii şi pentru achiziţionarea unor jucători români şi străini, dar este posibilă şi întoarcerea unor fotbalişti împrumutaţi la alte echipe: „Cu siguranţă majoritatea jucătorilor împrumutaţi se vor întoarce la Rapid, ei vor fi verificaţi de către noul staff, iar de acolo decizia va fi luată în de mine şi staff, pe ce jucător ne bazăm şi pe cine nu. Majoritatea sunt ‘underi’ şi trebuie să vedem exact poziţiile de care avem nevoie în sezonul următor. Cu siguranţă vor fi transferuri în toate compartimentele, trebuie să întărim compartimentul defensiv. Sper că listele pe care le-am pregătit până acum să ne ajute şi jucătorii pe care i-am evidenţiat să reuşim să îi aducem la noi. O să fie un mix de jucători români şi străini, ca de obicei. Sunt jucători români pe care îi urmărim îndeaproape şi cu care avem discuţii şi jucători străini. Cred că balanţa dintre jucătorii români şi străini din lot este una potrivită şi trebuie menţinut acest ritm”.

Promovat din funcţia de şef al scouterilor, Sandu a explicat şi atribuţiile pe care le va avea din postura de director sportiv.

„Mă bucur că am această oportunitate, cu siguranţă este un pas mare. Venind din zona de scouting, automat presiunea pe partea de racolare de jucători este una foarte ridicată, însă clar este visul oricărui scouter la un moment dat să ajung în această poziţie şi consider că experienţele de până acum m-au ajutat să înţeleg mult mai bine această poziţie. Fişa postului meu nu include doar partea de recrutare de jucători, practic eu trebuie să mă asigur că tot ce este în jurul echipei şi în echipă este în ordine, şi aici mă refer de la stafful medical, la cantonamente, la conduita jucătorilor sau a staffului, la tot ce ţine de partea de pregătire fizică, de urmărire a datelor. Ceea ce încerc să implementez este ca deciziile antrenorilor sau a viitoarei echipe de scouting să fie bazate pe interacţiuni foarte clare, trebuie să ne dăm foarte bine seama ce căutăm şi ce ne dorim. Momentul nu este foarte bun după evoluţia din play-off, dar sper ca de la anul să ne arătăm adevărata faţă”, a afirmat Sandu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...
Ultima oră
Pe aceeași temă