0.3 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomePoliticăS-au înscris șase candidați pentru Cotroceni. Mai este așteptat Cumpănașu

S-au înscris șase candidați pentru Cotroceni. Mai este așteptat Cumpănașu

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat că a validat, duminică, înregistrarea candidaturilor lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu şi Kelemen Hunor pentru alegerile prezidenţiale din anul 2019.

BEC a precizat, pe de altă parte, că a respins înregistrarea candidaturii lui Miron Cozma, motivul invocat fiind acela că, din totalul celor 309.656 de semnături depuse pentru el, peste 270.000 de semnături erau în realitate doar fotocopii.

Până acum au fost depuse șase candidaturi pentru alegerile prezidențiale. Duminică seară se așteaptă să se prezinte pentru a-și depune candidatura și Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu.

Dintre politicienii care doreau să participe la cursa pentru Cotroceni, Florentin Pandele, primarul din Voluntari, a anunțat că renunță să candideze, întrucât nu vrea să-i creeze probleme soției lui, Gabriela Firea, care a revenit în PSD și este implicată în campania electorală a acestui partid.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Igor Ghirkin, opozant al puterii ruse, va fi judecat joia viitoare la Moscova

Procesul influentului naţionalist rus Igor Ghirkin, fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) implicat în organizarea anexării Crimeii şi a trupelor...

Cererea de strămutare a dosarului lui Cherecheș a fost respinsă de ÎCCJ

Cererea de strămutare a dosarului lui Cătălin Cherecheș, în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare, a fost respinsă, joi, de magistrații...

Rusia – Ucraina, ziua 652. Ucrainenii vor să distrugă “podul lui Putin”

Forțele Ucrainei ar planifica un nou atac asupra podului care realizează conexiunea între peninsula Crimeea și Rusia. Este vorba de podul peste Strâmtoarea Kerci, supranumit...
Ultima oră
Pe aceeași temă