11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăPoliticăRareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, spune că n-a fost deloc surprins de implicarea...

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, spune că n-a fost deloc surprins de implicarea lui Dumitru Buzatu într-un scandal de mită

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, spune că n-a fost deloc surprins de prinderea în flagrant a lui Dumitru Buzatu (PSD), într-un dosar de mită.

Rareș Bogdan a declarat, într-o intervenție la postul de televiziune Digi 24, că l-au surprins, totuși, imaginile filmate care au apărut în spațiul public. Aceste imagini par mai degrabă desprinse dintr-un film cu clanurile mafiote din America Latină, a spus Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a subliniat că acest scandal privitor la Dumitru Buzatu, care afectează PSD, nu are nicio legătură cu PNL și nu va afecta PNL.

Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD la inițiativa premierului Marcel Ciolacu, acesta fiind și președintele PSD. Excluderea din PSD a lui Buzatu s-a produs sâmbătă, 23 septembrie 2023. Până la acel moment, Dumitru Buzatu era chiar președintele filialei PSD Vaslui.

În cursul zilei de luni, 25 septembrie, ar urma ca Buzatu să fie suspendat și din funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Vaslui. Suspendarea din funcția de președinte al CJ o poate decide prefectul de Vaslui.

La data de 23 septembrie 2023, Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv, pe termen de 30 de zile. În acest moment, Buzatu a solicitat revocarea măsurii arestării preventive.

Procurorii DNA l-au prins pe Dumitru Buzatu în flagrant, în ziua de 22 septembrie 2023, în timp ce primea de la un denunțător suma de 1,25 milioane de lei. Banii au fost găsiți în portbagajul mașinii lui Buzatu. În schimbul acestei mite, Buzatu, în calitate de președinte al CJ Vaslui, ar fi urmat să aprobe un contract de lucrări care se realizau în județul Vaslui.

Scandalul în care este acuzat Dumitru Buzatu îi afectează și pe membrii familiei sale. Fosta soție a lui Buzatu (de care în prezent este divorțat) este senatoarea PSD Gabriela Crețu.

Fiul lui Dumitru Buzatu și al Gabrielei Crețu este Tudor Buzatu. Acesta din urmă este secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG). Despre Tudor Buzatu se afirma, la data de 23 septembrie, că și-a dat demisia din funcția de la SGG, în urma scandalului în care e implicat tatăl lui, Dumitru Buzatu. Totuși, în dimineața de 25 septembrie 2023, Tudor Buzatu apare încă pe site-ul SGG, cu funcția de secretar de stat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă