Stadionul - minunea așteptată de zeci de ani pare să prindă viață

Proiectul noului stadion al Timișoarei este gata, anunță Alin Nica

Indicatorii economico-tehnici ai noului stadion de 30.000 de locuri vor fi supuși dezbaterii consilierilor județeni, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, prin intermediul unei postări pe facebook.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

Actualizat: 10.06.2021 - 09:25

Obiectivul atât de așteptat de către fanii lui Poli Timișoara va avea 30.000 de locuri. Deși i-a promis președintelui Federației de Atletism că noua arenă va avea și pistă de alergare, în urma negocierilor cu reprezentanții Drukeria, președintele CJ Timiș a ajuns la concluzia că Timișoara merită un stadion de fotbal adevărat, în locul vechii arene, construite în anii ’70 prin muncă patriotică.  

”Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene.

Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost. Atașat vedeți randarea acesteia.

Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național”, spune Alin Nica.

Stadionul va fi construit în locul actualei arene Dan Păltinișanu. Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit  în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului.

Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului.

 

Comentarii