38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăPoliticăOrban și Cîțu au dat o mită electorală de două miliarde de...

Orban și Cîțu au dat o mită electorală de două miliarde de lei, susține șeful PSD, Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că, pe timpul Guvernului Orban, adică în anul 2020, autoritățile locale au primit din partea Guvernului o mită electorală de circa două miliarde de lei.

„Ştim că anul trecut domnul Orban, împreună cu domnul Cîţu – era ministru de Finanţe şi avizatorul principal al cheltuielilor din Fondul de rezervă al prim-ministrului – au folosit banii din Fondul de rezervă pentru mită electorală către autorităţile PNL preponderent, deoarece în acel moment era un Guvern minoritar. Au venit alegerile generale şi în ultimele şedinţe de Guvern, înainte de alegeri, au mutat aproape două miliarde către autorităţile locale, tot ale PNL. Fondul de rezervă al prim-ministrului are cu totul altă destinaţie, este pentru calamităţi sau intervenţii de urgenţă, în caz de inundaţii, cutremure”, a susținut Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă desfășurată, luni, după şedinţa conducerii PSD.

După cum se știe, în vremea în care Ludovic Orban conducea un guvern minoritar, Marcel Ciolacu avea funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă