30.8 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInternaționalPremierul Slovaciei a fost externat. Robert Fico va primi îngrijiri medicale la...

Premierul Slovaciei a fost externat. Robert Fico va primi îngrijiri medicale la domiciliu

Prim-ministrul slovac Robert Fico, rănit grav într-o tentativă de asasinat la începutul acestei luni, a fost transferat joi seara de la spitalul din Banská Bystrica la domiciliul său din Bratislava, pentru a-şi continua recuperarea.

În vârstă de 59 de ani, Fico a fost transportat pe calea aerului din oraşul Banská Bystrica în capitală, a relatat canalul de ştiri TA3, citând-o pe Miriam Lapuníková, directoarea spitalului Roosevelt din Banská Bystrica, unde fusese operat, scrie şi agenţia dpa, citate de Agerpres.

Lapuníková anunţase anterior că Fico nu va fi transferat la un alt spital întrucât şi-a exprimat dorinţa de a fi externat la domiciliu de îndată ce sănătatea sa o va permite.

„Permiteți-ne să vă informăm că prim-ministrul este deja sub îngrijire medicală la domiciliu în acest moment”, au transmis reprezentanții unității medicale unde a fost internat Fico.

În afara complexului rezidenţial din Bratislava unde este situat apartamentul lui Fico au fost desfăşuraţi poliţişti pentru a supraveghea locul, a relatat postul public RTVS.

Premierul populist de stânga s-a aflat în stare critică după ce a fost împuşcat cu mai multe gloanţe în ziua de 15 mai în timp ce se îndrepta spre a saluta un grup de susţinători, după o şedinţă de guvern ţinută în oraşul Handlova.

Deocamdată nu se poate previziona dacă şi când premierul îşi va putea relua atribuţiile oficiale. Reprezentanţi ai guvernului au declarat miercuri că, pentru prima oară de la tentativa de asasinat, Fico a putut să mănânce din nou.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă