12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăNicușor Dan a anunțat că va candida pentru al doilea mandat de...

Nicușor Dan a anunțat că va candida pentru al doilea mandat de primar general. Deocamdată are sprijinul PMP

Primarul Municipiului București, Nicușor Dan, a confirmat că va candida pentru cel de-al doilea mandat de primar general și a obținut sprijinul PMP pentru alegerile din anul 2024.

Nicușor Dan obținuse primul mandat de primar al Capitalei cu sprijinul PNL. În ultima perioadă, PNL i-a adus o serie de critici. Acest lucru ar sugera că PNL nu-l va susține și la alegerile din anul 2024.

În schimb, PMP, partidul fondat de Traian Băsescu și condus de Eugen Tomac, a anunțat că-l susține pe Nicușor Dan pentru a obține cel de-al doilea mandat de primar. Anunțul a fost făcut de Eugen Tomac în seara de 28 februarie 2023.

”Avem un parteneriat care funcționează excelent în Consiliul General. Am discutat despre proiectele de interes major pentru București. Pentru noi e foarte important ca viitorul Bucureștiului să fie tot de dreapta și vom fi alături de domnul primar general și în viitoarele proiecte. Sunt absolut convins că parteneriatul nostru va da roade pentru că Bucureștiul are nevoie de continuitate și de un program politic de dreapta pe care îl vom susține cu toată forța”, a declarat Eugen Tomac.

La alegerile din anul 2024, pentru funcția de primar general ar mai putea candida Gabriela Firea și Ciprian Ciucu. Acesta din urmă a fost președintele PNL București și a rămas președinte al organizației PNL Sector 6. Logic ar fi ca PNL să-l susțină pe Ciucu pentru a deveni primar general.

PNL și PSD ar putea avea un candidat comun pentru postul de primar general

Totuși, se pare că PNL și PSD poartă discuții pentru a susține un candidat comun, în anul 2024. Un punct de vedere în acest sens a transmis Florin Cîțu, fostul președinte al PNL.

“Nu o să fiu niciodată de acord ca PNL să susțină, direct sau indirect, un candidat PSD la Primăria Generală a Municipiului București”, a precizat Florin Cîțu.

Fostul premier Florin Cîțu este în prezent senator PNL.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă